Salda Gölü artık onlara emanet

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, doğal güzelliği ile görenlerin büyük beğenisini topluyor. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen gölün emniyeti, atlı jandarma timleri tarafından sağlanacak.

Salda Gölü artık onlara emanet 1

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan iki binici astsubay ile asayiş eğitimi verilen 'Feray', 'Şimşek' ve 'Dolunay' adlı üç at, yaz boyunca Salda Gölü ve çevresinde görev yapacak.

Salda Gölü artık onlara emanet 2

DOĞA VE YABAN HAYATI KORUYACAKLAR
Atlı jandarma timi görev süreleri boyunca araçla girilmesi mümkün olmayan alanlar başta olmak üzere, piknik alanları ve parklarda emniyet ve asayişi sağlarken, doğa ve yaban hayatının korunması ve çevre koruma ile ilgili görevleri de ifa edecek.

Salda Gölü artık onlara emanet 3


Atlı jandarma timi Eylül ayı sonunda görevini tamamlayarak Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'na dönecek.

Salda Gölü artık onlara emanet 4
Salda Gölü artık onlara emanet 5