Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Ramazan denilince ilk akla gelen yiyeceklerin başında 'Ramazan pidesi' geliyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu Ramazan pidesi evde nasıl yapılır? A Haber ekibi mutfağa girdi ve ustasından püf noktalarını öğrendi.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Pandemiyle birlikte evlerde ekmek yapmaya epey alışmıştık. Peki iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

A Haber muhabiri Hande Bayraktar detayları aktardı. Şef İbrahim Dinç pide yapılışının tarifini ve püf noktalarını anlattı.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Üstelik dışarıdan aldıklarınızdan da çok daha sağlıklı.

İşte ekşi mayalı pide tarifi...

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Hem şekeri yükseltmiyor hem de doyurucu. Ekşi mayalı Ramazan pidesi üstelik geç bayatlıyor.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Malzemeler: Tam buğday sarı un ve beyaz un. Burada yüksek proteine sahip 800 gram beyaz unumuz var. 100 gram sarı un var. 100 gram tam buğday unu var. Toplamda 1 kg.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Un ve suyu karıştırıyoruz. Yavaş yavaş yoğuruyoruz. Toplamda 775 gram su var. Geceden yoğurup sabah mayası verilebilir.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Önerim şu hamuru çok yoğurmaya çalışmasınlar birkaç dakika yoğurup dinlenmeye alsınlar 1-2 saat. Ama en büyük tavsiyem geceden yoğurup bulamaç haline getirip dolaba atarlarsa ertesi sabah yoğurması daha kolay.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

60-90 dakika arasında dinlendiriyoruz. Güzel bir şekilde dinlenince glüten çözülmüş açığa çıkmış.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

300 gram mayamızı ekliyoruz. Elde etmek çok kolay. İçerisinde toplam 300 gram maya var ama 60 gramı maya 120 gram un 120 gram su.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Tuzlu suyumuz var. Aslında 775 gram suyu koyduk ama baştan 800 gram su kullanacaktık 25 gramını ayırdık ki tuzu çözelim diye. Tuzu baştan koymuyoruz çünkü tuzun nem çekme özelliği var. Gluten çözülme esnasında tuz nemi çektiğinden dolayı glütenin rahat çözülmesini geciktirir.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Yoğurduktan sonra önceden yağlanmış plastik kutuya alıyoruz. Bu şekilde 1 saat bekliyor. Hamurumuz 1 saat dinlendikten sonra hamurumuzu katlayacağız.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Buradaki mantığımız katlama yaparak hem ısı dengesini bulmuş oluyoruz. Hem de hava soktuğumuzdan dolayı içerisindeki gözenek yapısını oluşturmuş oluyoruz. Böylelikle kabarık pide olacak.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Ahşap tepsiniz veya plastik tepsiye biraz kepek atıyoruz. Yapışmaması için. Daha sonra bezelemiş olduğumuz hamur parçalarını koyuyoruz. 4-5 saat bekletiyoruz.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

3 tane yumurta sarısı biraz süt ve tuz koyup karıştırıyoruz.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Parmaklarımızla şekli veriyoruz.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Daha önceden ısınan fırınımıza atıyoruz.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Dereceyi 220 dereceye düşürüyoruz.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika arasında pidemiz pişiyor.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

EVDE 10 DAKİKADA HAZIRLANAN KİRDE KEBABI TARİFİ

Oldukça pratik hızlı hazırlanan bir kebap kirde kebabı.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

İsterseniz misafirleriniz için isterseniz de kendiniz için yapın. Peki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Şef Necati Yılmaz, yapılışını tek tek anlattı.

İşte kirde kebabı hazırlanışının püf noktaları;

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Kirde kebabı evde rahatlıkla yapabileceğiniz hem tasarruflu hem lezzetli hem de sunumuyla ala bir yemek.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Malzemeler: 250 gram bonfile (Kuzu eti de kullanılabilir), yarım kapya biber, 1 adet çarliston biber, yarım domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 dal taze kekik, yarım yemek kaşığı tereyağ, 1 arpacık soğan, 1 diş sarımsak, yarım tırnak pide, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz, süzme yoğurt, lavaş ekmeği.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi

Kirde ekmek anlamına geliyor.