Ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu… İşte ekşi mayalı Ramazan pidesi tarifi
Ramazan denilince ilk akla gelen yiyeceklerin başında 'Ramazan pidesi' geliyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu Ramazan pidesi evde nasıl yapılır? A Haber ekibi mutfağa girdi ve ustasından püf noktalarını öğrendi.
Pandemiyle birlikte evlerde ekmek yapmaya epey alışmıştık. Peki iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesi nasıl yapılır?
A Haber muhabiri Hande Bayraktar detayları aktardı. Şef İbrahim Dinç pide yapılışının tarifini ve püf noktalarını anlattı.
Üstelik dışarıdan aldıklarınızdan da çok daha sağlıklı.
İşte ekşi mayalı pide tarifi...
Hem şekeri yükseltmiyor hem de doyurucu. Ekşi mayalı Ramazan pidesi üstelik geç bayatlıyor.
Malzemeler: Tam buğday sarı un ve beyaz un. Burada yüksek proteine sahip 800 gram beyaz unumuz var. 100 gram sarı un var. 100 gram tam buğday unu var. Toplamda 1 kg.