Kuymak nasıl yapılır? İşte ustasından püf noktalarıyla uzadıkça uzayan kuymak tarifi
A Haber ekibi, iftar sofralarında farklı lezzetler denemek isteyenler için mutfağa girdi. Ustasından lezzet tüyolarını öğrendi. İşte hem iftarda hem de sahurda tüketilebilecek kuymak tarifi…
ahaber.com.tr - Özel Haber
Giriş Tarihi: 29.03.2024 11:28
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 11:32
Bugün sizlere hem iftarda hem de sahurda yenilebilecek lezzetli bir kuymak tarifi vereceğiz.
Kuymak denilince akla gelen isimlerden Şef-İşletmeci Serhat Kasap, kuymak tarifinin püf noktalarını A Haber'de anlattı.
İşte o açıklamalardan satır başları ve kuymak tarifi yapılışı;
HEM SAHURDA HEM İFTARDA
Kuymak bence Ramazan ayının olmazsa olmazıdır. Hem iftarda hem sahurda her an yenilebilir.
Sahurda yersek tok tutar iftarda yersek sahur yaptırmaz sahurda da susatmaz rahatça yiyebiliriz.
Malzemelerimiz tabii ki Karadeniz tereyağı orijinal olacak yoksa boş yere uğraşmayalım. Çifte kavrulmuş mısır unumuz var. Bir de olmazsa olmazımız peynirimiz var.
Bu ne peyniri diye sormayın üç çeşit karışık peynirim var. Ama evlerde yapılmak için kolot ve çeçili karıştırabilirler.