Kurban Bayramı öncesi kasaplar ve marketçiler arasında kıyma çekme kavgası
Kurban Bayramı arifesinde bakkal ile kasaplar arasında et çekme tartışması çıktı. İstanbul'da birçok bakkal, dükkanlarına 'Kıyma çekilir' pankartı astı. Bu duruma kasapların tepkisini çekti
Kasaplar, Kurban Bayramı'nda et çeken bakkalların ekmekleriyle oynadığı söyledi. Kasaplar, bakkalların et çekme işlemi için yeterince hijyenik olmadığını da iddia etti. Bakkallar ise "Kasaplar da yumurta ve içecek satıyor. Bu bizim için sorun olmuyor. Niye bizim et çekmemiz sorun oluyor" diyerek kendilerini savundu.
Kurban Bayramı'nda et çektirme yoğunluğu bakkalları da harekete geçirdi. Bazı bakkallar 'kıyma çekilir' afişleri asmaya başladı. Bu durum kasaplar ve bakkalları karşı karşıya getirdi,.
"BAKKALLAR EKMEĞİMİZE GÖZ DİKİYOR"
Gaziosmanpaşa'da kasap dükkanı olan Şehmuz Kozanoğlu, "Son zamanlarda Kurban Bayramı dolayısıyla bakkallar kıyma çekilir afişleri asmaya başladı. Biz dükkanımızda un, şeker, yağ satmıyoruz. Sadece kendi işimizi yapıyoruz. Bu bakkalcılara fırsat verilmemesini istiyoruz. Biz onlar gibi 365 gün çalışamıyoruz.
Kurban Bayramı geldiğini zaman kurban etlerinin çekimi ile 3-5 ay idare etmeye çalışıyoruz. Çünkü Kurban Bayramı dolayısıyla herkesin evinde eti var. Biz boş boş dükkanlarımızda oturmak zorunda kalıyoruz. Buna rağmen bakkal işletenler bizim ekmeğimize göz dikiyor" dedi.
"VATANDAŞ KURBAN ETİNİ KASAPTA ÇEKTİRSİN"
Kasap Kozanoğlu, "Bakkal işletmelerine neden kurban eti çekiyorsunuz dediğimizde, 'siz de başka şeyler satın' diyorlar. Biz kasaplar 2- 3 ayda bir denetleniyoruz. Sonuçta yaptığımız işte insan sağlığı söz konusu. Vatandaşların kurban etlerini kasapta çektirmelerini istiyoruz.