Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Geleneksel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil günlerinin vazgeçilmezi olan kandil simidini evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sade ve susamlı olmak üzere 2 çeşidi bulunan kandil simidinin yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılıyor. Peki evde kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Miraç Kandili öncesinde evlerde, Osmanlı geleneği olan 'kandil simidi' mesaisi başladı Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, idrak edilecek Miraç Kandili'nde sofralardaki yerini alacak. En kolay ve pratik kandil simidi tariflerini araştıran vatandaşlar da konu hakkında internette sorgulama yapıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

4;5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yumurta
Susam

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın. Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp çay bardağı yuvarlaklar kesin. Ortasını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi! Mahlepli-mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?