Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Kahve seven birçok insanın ilk baktığı şey üstündeki köpüğü olabiliyor. Türk kahvesinin nasıl köpüklü olacağı ise birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte bol köpüklü Türk kahvesi tarifinin sırrı...

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Türk kahvesi yapmak için ilk adım, doğru cezve seçimidir. İlk önce cezve içerisine kahve, istenirse şeker ve ardından su eklenerek sıralama yapılmalıdır. Bu özenli sıralama, Türk kahvesinin muazzam lezzetini ortaya çıkarmak için ön hazırlığı tamamlar.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Kahve Dünyası Türk Kahvesi ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu ekleyin.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Kahveyi (ve eklenmişse şekeri) su ile iyice karıştırın, çözünecek şekilde ıslanmasını sağlayın.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Cezveyi kısık ateşte kaynama derecesine yaklaşana kadar bekleyin ve üzerinde köpük oluşuncaya kadar gözlemleyin.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Kaynamaya başlamadan hemen önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve ardından fincanlara paylaştırın.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor

Bu eşsiz tarifle, Türk kahvesi keyfini doruklara taşıyabilir, sevdiklerinizle güzel sohbetlere ve anılara yoldaşlık edebilirsiniz. Geleneksel lezzetin sırlarıyla buluşun, kahve demleme sanatında ustalaşın!

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN