Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı! Fokur fokur köpürtüyor
Kahve seven birçok insanın ilk baktığı şey üstündeki köpüğü olabiliyor. Türk kahvesinin nasıl köpüklü olacağı ise birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte bol köpüklü Türk kahvesi tarifinin sırrı...
Türk kahvesi yapmak için ilk adım, doğru cezve seçimidir. İlk önce cezve içerisine kahve, istenirse şeker ve ardından su eklenerek sıralama yapılmalıdır. Bu özenli sıralama, Türk kahvesinin muazzam lezzetini ortaya çıkarmak için ön hazırlığı tamamlar.
Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Kahve Dünyası Türk Kahvesi ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin.
Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu ekleyin.
Kahveyi (ve eklenmişse şekeri) su ile iyice karıştırın, çözünecek şekilde ıslanmasını sağlayın.
Cezveyi kısık ateşte kaynama derecesine yaklaşana kadar bekleyin ve üzerinde köpük oluşuncaya kadar gözlemleyin.
