Annesi tarafından yastıkla boğularak öldürülmek istenen 8 aylık Eylül bebeğin babası konuştu
Diyarbakır'da 8 aylık bebeği Eylül'e işkence yaparak öldürmeye kalkışan E.K'nin eski eşi Mehmet Kaya, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaya, eski karısının psikolojik durumunun kötü olduğunu öne sürerek savcılığın gereğini yapmasını istedi.
-Diyarbakır'da 8 aylık bebeği Eylül'ün suratına yastık kapatıp, boğmaya çalışan ve o anları cep telefonuyla kayda alarak eski kocasına yollayan E.K. görüntülerin ortaya çıkması üzerine yakalanmış, sevk edildiği adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştı. Eylül bebek, olay ardından savcılık tarafından babaya teslim edilirken, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı ise olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.
2. DEFA SERBEST BIRAKILDI
E.K., pazartesi günü gözaltına alındı. Salı günü adliyeye çıkartılan E.K., serbest bırakıldıktan sonra eski eşi Mehmet Kaya'ya tehdit mesajı atması ve şikayet edilmesi üzerine tekrar gözaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca ikinci kez serbest bırakıldı.
"PEK ÇOK KEZ ŞİDDET UYGULADI"
Yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eylül bebeğin babası Mehmet Kaya, çocuğunun annesi E.K'nin psikolojisinin normal olmadığını ileri sürerek, bebeğe birçok kez şiddet uyguladığını iddia etti.
"ÖLDÜRECEĞİM, BEN DAYANAMIYORUM ARTIK"
Eski eşi E.K. ile bir arkadaşı sayesinde tanıştıklarını ve evlendikten sonra çocukları olunca eski eşini daha iyi tanımaya başladığını aktaran Kaya, "Üç yıl gibi bir evliliğimiz oldu. Üç yıl içinde hep psikolojik sorunları vardı. Bir sefer intihar girişiminde bulundu. Ondan sonra biz düzelir amacıyla hep yanında kaldık, destek verdik ve çocuğumuz oldu. Çocuğumuz olduktan sonra olay çok farklı yerlere gitmeye başladı. Psikolojik sorunlarından dolayı artık çocuğumuza zarar vermeye başladı. Evde çok şahit oldum ve şahit olduğum şeyler çok çok var. Çocuğu yere vurması, çocuğu ayağıyla iteklemesi, fırlatması, yemek yemeyince 'seni öldüreceğim, ben dayanamıyorum artık' gibi söylemleri oldu. 2-3 ay gibi çocuğu emziremedi. 3'ncü aydan sonra tehditler, mesajlar durmadı. Artık işime gidemez oldum. Hep sıkıntılar, hep aklım çocuğumda kaldı" dedi.
"EN SON VİDEO BİZİ BİTİRDİ, ŞİKAYET ETTİK"
Video ortaya çıkmadan önce şikayet etmemesinin sebebini de anlatan Kaya, "Şikayet etmememin sebebi aileler birbirini tanıdığı için şikayette bulunmadım. Bırakmadılar daha doğrusu. 'Ya düzelir, ailesiniz, gerek yok' gibi sözler üzerine şikayet etmedim. Bütün tedavi sürecinde her zaman yanında oldum ve intihar ettiği zaman da 38 adet psikiyatri hap atmıştı. Hastaneye de yetiştirende biziz. Kendi çabalarımla onu hastaneye yetiştirdim. En son video bizi bitirdi. O video üzerine de şikayet edemedim, o gün arkadaşına attım. Arkadaşına şikayet etmesi için telefonda ricada bulundum. Arkadaşı da bana dedi ki, 'Eğer bir daha bana çocuk videosu şiddetle atarsanız seni ve eşini şikayet ederim' Ben zaten şikayet etmesini istiyorum. O yüzden ona attım. Çünkü atacak başka kimsem yok. Artık dayanılmaz bir hal olduğu için artık Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptım" diye konuştu.