A HABER GALERİ
Corona virüs Cengiz Ünder'i vurdu!
Avrupa'nın coronavirüs üssü olan İtalya'da durum içler acısı. Ülke futbolunda büyük gelir kayıpları yaşanıyor. Birçok kulüp oyuncu maaşlarını düşürürken, bazı futbolcularıyla da yollarını ayıracak. İtalya Serie A ekiplerinden Roma, corona virüsün yol açtığı ekonomik krizden çıkmanın yolunu buldu. Başkent ekibi Cengiz Ünder'i satılacaklar listesinin başına koydu.
Ülkede her gün yüzlerce kişi hayatını kaybederken yeni vakaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. İtalya'nın sağlık sistemi ise şu an çökmüş durumda. Yaşı daha genç olanlara tedavide öncelik veriliyor...
Corona virüs ülkenin her alanını olduğu gibi futbolu da olumsuz yönde etkiledi. Futbol kulüpleri maaş dengesinin sağlamakta zorluk çekiyor.Roma'da bu kulüplerin başında geliyor. Milli yıldız Cengiz Ünder'in formasını giydiği Sarı Kırmızılı ekip flaş bir karar aldı.
Calciomercato'nun haberine göre, corona virüsten maddi anlamda olumsuz etkilenen Roma'da satılacaklar listesinin en başına Cengiz Ünder yazıldı.
Calciomercato adlı internet sitesi haberi, 'Corona virüsten etkilenen Roma'da ilk kurban Cengiz Ünder' olarak servis etti.
Daha önce İtalyan basınında bazı Bundesliga ve Premier Lig ekiplerinin Cengiz'i yakın takibe aldığı hatta temaslara başladığı ifade edilmişti. Roma'nın bu kararının ardından milli yıldızın İtalya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Everton kulübüne yakınlığ ile bilinen liverpoolecho da geçtiğimiz günlerde servis ettiği hasberde Everton menajeri Carlo Ancelotti'nin Cengiz Ünder'i transfer listesinin ilk sırasına yazdığını iddia etmişti.
Roma, Medipol Başakşehir'den 14 milyon euro + bonus maddeleriyle kadrosuna kattığı Cengiz Ünder için en az 30 milyon euro talep ediyor.
Corona virüs sebebiyle ara verilen liglere dönülmesi ve transfer döneminin açılmasıyla birlikte Cengiz Ünder için resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.
Cengiz Ünder, Roma'da bu sezon toplamda 20 maça çıkarak 3 gol kaydetti.