A HABER GALERİ
Kerem Aktürkoğlu transferinde Avrupa riski! Galatasaray detayı şoke etti
Süper Lig'in güçlü takımlarından Fenerbahçe, milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun transferinde mutlu sona ulaştı. Yıldız futbolcu, resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra milli takım kampına katılacak. Öte yandan Aktürkoğlu'nun transferinde Avrupa riski olduğu iddia edildi.
Sezon başında oyuncu ile el sıkışan ancak Portekiz ekibi Benfica'nın inadını kıramayan sarı-lacivertliler pes etmedi, en sonunda bu önemli transferi bitirdi.
TRANSFERDE PAYI BÜYÜK
Bu transfer çalışmasının olumlu sonuçlanmasında milli futbolcunun payının da büyük olduğu öğrenildi.
Görüşmelerin başladığı ilk andan itibaren ayrılmayı kafasına koyan Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe ile çarşamba günü oynanan mücadelenin ardından Başkan Rui Costa ile bir araya geldi ve "Bana transfer için izin verin. Gitmek istiyorum" dedi.
Portekiz kulübünün yetkililerinin bu sözlerin ardından eli kolu bağlanırken, transfere izin vermek zorunda kaldı. Benfica ile Fenerbahçe'nin 22.5 milyon euro ve 2.5 milyon euroluk bonus teklifinde el sıkıştığı öğrenildi.
Kerem, Fenerbahçe'ye attığı golün ardından sevinmezken, soyunma odasındaki galibiyet pozuna katılmadı, orada takım arkadaşlarıyla vedalaştı.
Tecrübeli futbolcunun birkaç gün içinde İstanbul'a gelip resmi sözleşmeyi imzalaması, ardından da milli takım kampına dahil olması bekleniyor.
PAYLAŞIMLARI KALDIRDI
Öte yandan Kerem Aktürkoğlu eski kulübü Galatasaray ile ilgili paylaşımlarını sosyal medyasından kaldırırken, Galatasaray Kulübü de milli futbolcuyu takibi bıraktı.
TRANSFERDE AVRUPA RİSKİ
Galatasaray'ın Kerem için Benfica'ya yaptığı satış anlaşmasında "FRoR" maddesinin bulunduğu iddia edildi.
Galatasaray'ın 5 günlük cevap hakkını son güne kadar saklı tutarsa Fenerbahçe, Kerem'i Avrupa listesine yazamayacak.
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferinden 1 milyon 50 bin euro pay alacak.
Benfica formasını geçen sezon 59 maçta terleten Kerem Aktürkoğlu, 18 gol, 16 asistle etkili bir performans ortaya koydu. Milli futbolcu bu sezon ise 5 maça çıkarken, tek golünü F.Bahçe ağlarına gönderdi.