A HABER GALERİ
Fenerbahçe'nin puanı silinebilir!
Süper Lig'e şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak beklenen performansın uzağında kalan Fenerbahçe'de gözler devre arası transfer dönemine çevrilirken, sarı lacivertlilere kötü haber geldi. Yapılan yeni düzenlemelere göre Fenerbahçe ekonomik olarak kilitlendi.
Fenerbahçe camiası, devre arasında takviye bekliyor. Yönetim de bu taleplere karşı boş değil. Sportif direktör Damien Comolli, teknik direktör Ersun Yanal'ın istekleri doğrultusunda yoğun görüşmeler gerçekleştiriyor. Ancak işin rakamsal kısmında bir problem var. Hem de devasa bir problem.
Kulüp Lisans Talimatı gereği Fenerbahçe'nin 206 milyon lira olan harcama limiti yeni güncellemeyle 224 milyon liraya yükseldi. Ama 18 milyon liralık bu artışın çok da bir anlamı yok. Zira, sarı-lacivertliler, 31 Ekim 2019'da yaptıkları KAP'a bildiriminde futbolcu ve teknik heyet giderlerinin 65.1 milyon avro olduğunu belirtmişti. O günkü kur üzerinden (6,37) bu rakam 414 milyon liraya tekabül ediyordu. Bugün ise 6,68'lik kurdan rakam 434 milyon lira.
Yeni düzenleme sonrası sarı-lacivertlilerin harcama hakkı 18 milyon 299 bin 985 lira yukarı çekildi. Ancak kulübün yaptığı 65,1 milyon avroluk masrafla transfer imkansız
Statü gereği yaptırım uygulanması gereken F.Bahçe'nin transfer çalışmalarını sürdürmesi, yönetimin bir kontra atak hazırlığında olduğunu işaret ediyor. Yeniden yapılandırma anlaşması da yapılmadı. Tek çıkar yol futbolcu satışı ve maaşlarında 20 milyon avroluk bir hamle.
MÜEYYİDELER NE DİYOR?
TFF'nin 'Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na göre harcama limitlerini aşan takımlara çeşitli yaptırımlarla yüzleşecek. Buna göre;
Yüzde 5 aşan takımlara ihtar,
Yüzde 6 ila 10 aşanlara kadro sınırlaması,
Yüzde 11-15 aşanlara transfer yasağı,
Yüzde 16-20 aşanlara 1 puan silme cezası,
Yüzde 21-24 aşanlara 2 puan silme cezası,
Yüzde 26 ve üzerine 3 puan silme cezası verilecek.