Bosna Hersek Dünya Kupası yolunda destan yazdı! İtalya’yı penaltılarda elediler
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde tarihi bir gece yaşandı. Bilino Polje Stadyumu'nda İtalya ile karşı karşıya gelen Bosna Hersek, nefes kesen mücadelenin ardından dev rakibini saf dışı bırakarak adını Dünya Kupası'na yazdırmayı başardı. Penaltı atışlarında, televizyonları başında galibiyet için kenetlenen Bosna Hersekli taraftarların hep bir ağızdan getirdiği tekbir sesleri geceye damga vurdu.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde futbol dünyasını sarsan tarihi bir gece yaşandı. Bilino Polje Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Bosna Hersek ve İtalya mücadelesinde, ev sahibi ekip dev rakibini saf dışı bırakarak adını Dünya Kupası'na yazdırmayı başardı.

Nefes kesen müsabakanın henüz 15. dakikasında Moise Kean ile öne geçen İtalya, oyunun kontrolünü elinde tutsa da 41. dakikada Alessandro Bastoni'nin doğrudan kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı.

Eksik kalmasına rağmen uzun süre skoru korumayı başaran "Gök Mavililer", mücadelenin son bölümlerinde baskısını artıran Bosna Hersek karşısında direnemedi. Dakikalar 79'u gösterdiğinde sahneye çıkan Haris Tabakovic, kaydettiği golle skora 1-1'lik dengeyi getirdi ve 90 dakika bu sonuçla tamamlandı. Eşitliğin bozulmadığı 15'er dakikalık iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca, Dünya Kupası biletinin sahibi seri penaltı atışlarıyla belirlendi.

Penaltı atışlarında rakibine 4-1'lik ezici bir üstünlük kuran Bosna Hersek, tarihi bir sürprize imza atarak dev turnuvaya katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte büyük bir yıkım yaşayan İtalya ise üst üste üçüncü kez Dünya Kupası'na katılamayarak futbol tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birine imza attı. Bosna cephesinde büyük bir coşku yaşanırken, İtalyan futbolu bir kez daha krizin eşiğine geldi.

















