A HABER GALERİ
Patlıcanın saplarını sakın atmayın! Kaynatıp suyunu içerseniz...
Sağlık açısından pek çok faydası bulunan patlıcanın meğer sapı da en az kendisi kadar değerliymiş. Araştırmalar, patlıcan saplarının atılmaması gerektiğini ve kaynatılarak içilmesinin çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiğini ortaya koyuyor. İşte, patlıcan sapının mucizevi faydaları...
Giriş Tarihi: 08.06.2024
12:55
Sağlık açısından sağladığı birçok fayda ile bilinen patlıcan o sorunu da kökten çözüyormuş. Yazın ve kışın sofralarımızı süsleyen leziz yemeklerin ana ürünü olan patlıcan sıkça tüketilen sebzeler arasında yer alır.
Genellikle düşük kalorisi nedeniyle tercih edilen patlıcan ister kızartma ister musakka kısaca her çeşidi ile sevilerek tüketilen bir besindir.
Sindirim sistemini rahatlatıcı etkiler sunan patlıcanın en az kendisi kadar bunca zaman çöpün yolunu tutan saplarının da faydaları saymakla bitmiyormuş.