A HABER GALERİ
Orta Asyalıların şifa sırrı: Çaya tereyağı koyunca bakın ne oluyor
Çaya katılan şeker kilo aldırmasının yanı sıra birçok hastalığa da neden oluyor. Ancak çayın içine şeker yerine tereyağı eklemek faydasını ikiye katlanıyor. Orta Asyalıların şifa sırrı olan bu formül, çayın lezzetine de lezzet katıyor. İşte tereyağlı çayın faydaları...
Tereyağı ve çay ikilisi günümüzde pek tercih edilmese de eski dönemlerin bir numaralı karışımıydı. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem, çayın hem daha lezzetli hem de sağlıklı hale gelmesine yarıyor.
Eskilerin sıklıkla kullandığı bu kombinasyon sağlık için birçok fayda barındırıyor. Öyle ki, çayın içerisine eklenen süt tozu, yapay tatlandırıcılar ve krema gibi maddelere göre tereyağı, oldukça faydalı bir tercih olabilir.
MİDEYİ RAHATLATIYOR
Çayın içerisine doğal tereyağı katmak mideyi rahatlatır. Yemekten sonra çay tüketmenin uzmanlar tarafından sağlıklı olmadığı belirtiliyor.
BAĞIRSAKLARA YARAR SAĞLIYOR
Katıldığı programlarda şeker tüketiminin zararlarından fazlasıyla söz eden Prof. Dr. Canan Karatay da tereyağlı çayı öneriyor. Özellikle bağırsaklara olan faydasından bahsediyor.
Çaya atılan şekerin vücuda devamlı zarar verdiğini anlatan Canan Karatay "Çaya tereyağı koyun" diyerek eski dönemlerde bu karışımın çok fazla tüketildiğinden bahsetti.
"ŞEKER TÜM HASTALIKLARIN NEDENİ"
Orta Asya'da sevilerek tüketilen tereyağlı çayın eski tarihlerinden söz eden Canan Karatay:
