A HABER GALERİ
Ispanağı sakın tekrar ısıtmayın! Sebze değil zehir yiyorsunuz
En yararlı sebzelerden biri olan ıspanak, yanlış tüketildiğinde zehir deposuna dönüyor. Tekrar ısıtılan ıspanağın bu zararını okuduktan sonra bir daha asla tekrar ısıtmak istemeyeceksiniz. İşte tekrar ısıtılan ıspanağın zararları...
Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en şifalılardan biridir. Demir, kalsiyum ve fosfor açısından zengin bir besindir. Böylece kemik sağlığını güçlendirir.
Ispanak ayrıca bağışık sistemini güçlendirir, göz sağlığını korur ve enfeksiyon hastalıkları riskini en aza indirir.
Sağlığımız açısından bazı besinleri tekrar ısıtmak çeşitli sorunlara yol açar. Ispanak da bunlardan biridir.
Tekrar ısıtılan ıspanağın bu zararını okuduktan sonra ıspanağı tekrar ısıtmadan önce iki defa düşüneceksiniz. Peki ıspanak tekrar ısıtılırsa ne olur?
ISPANAĞI SAKIN TEKRAR ISITMAYIN!
Ispanak tüketirken bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Ispanak pişirmeden önce dikkat edeceğiniz ilk unsur, ıspanağı olabildiğince iyi bir şekilde yıkamaktır. Bu nedenle sirkeli suda kum ve pislikler kalmayana kadar ıspanağı yıkamalısınız.
Ayrıca ıspanağı doğrarken de mutlaka temiz bir bıçakla doğramanız gerekir. Ispanağın tekrar ısıtılması ne yazık ki sağlığımızı tehlikeye atarak tüm faydasını yok ediyor.
Ispanak her ne kadar besin açısından zengin olsa da asla tekrar ısıtmamak gerekiyor.
Ispanak içinde yüksek miktarda nitrat bulundurur. Sık sık ısıtılan ıspanaktaki nitrat, nitrite dönüşür. Nitrat, kandaki oksijen seviyesini etkiler. Bu nedenle de tekrar ısıtılan ıspanak zehirlenmeye yol açar.
