A HABER GALERİ
İbn-i Sina'dan gençleştiren tohum önerisi! Vücudu baştan sona sıfırlıyor! Her gün 1 bardak...
İbn-i Sina'dan gençleştiren reçete! Hem döneminde hem de günümüzde büyük bir etki yaratan İbn-i Sina, yazdığı şifa kitaplarıyla bilim insanlarının ve sağlık uzmanlarının dikkatini çekmeyi başarıyor. Güzellik hakkında verdiği tavsiyeler de birçok kişi tarafından uygulanıyor. İbn-i Sina'nın şifa kitaplarında bahsettiği bir tohum, yaşlanma belirtilerini engelleme özelliğiyle öne çıkıyor. İşte, genç kalmanın yolları...
İbn-i Sina, tıp alanında yaptığı çalışmalar, günümüzde de ilgi görmektedir. İbn-i Sina'nın asırlar önce verdiği bu tavsiye, yaşlanmanın yavaşlatılması için büyük fayda sağlamaktadır. İşte, genç kalmanın sırrı olarak görülebilen o tohum…
İbn-i Sina'nın keşfettiği bu tohum, genç kalmanın sırrını içinde barındırmasıyla ilgi odağı haline geliyor.
Özellikle yaşlanma etkileriyle mücadelede umut verici bir çözüm olarak görülen bu tohum, güzelliği ve gençliği koruma konusunda önemli bir potansiyele sahip.
İbn-i Sina'nın yaşlanmayı adeta sonlandırabildiğini belirttiği kenevir tohumu, genç kalmak isteyenler tarafından tercih edilebiliyor. Nitekim yaşlanmayı ortadan kaldırabilen kenevir tohumu, genç hücre sayısının yükselmesinde de faydalı olabiliyor.
İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, doğal kolajen yöntemlerinden biri olarak da görülebiliyor.
Nitekim ciltteki hasar almış yapıyı hızlı bir şekilde onarabilen kenevir tohumu, sinir yıpranmasını da önleyebiliyor. Ayrıca kan dolaşımına da faydalı olabiliyor.
KENEVİR SÜTÜ NASIL HAZIRLANIR?
100 gram kenevir tohumunu yıkayın, 2 su bardağı suyun içerisinde mümkünse bir gece, değilse birkaç saat bekletin.
1 litre suyun içerisine tohumları ilave edin, bir çimdik tuz ekleyin ve 3-4 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile karıştırın.
Karışımı bir tülbent yardımıyla süzün ve cam bir şişeye aktarın. Kalan posayı da yemeklere, salatalara, müslinize veya tatlı tariflerinize karıştırarak kullanabilirsiniz.
Tatlandırmak için içine 1 hurma veya 1 yemek kaşığı bal/pekmez ilave edebilirsiniz.