A HABER GALERİ
İbn-i Sina 1000 yıl önce yazdı! Hafızayı fişekleyen baharat! 1 tutamı yetiyor...
Günümüzde birçok insan unutkanlıkla mücadele ediyor. Unutkanlık, genellikle yaşla birlikte artış gösterse de, gençler arasında da sıkça karşılaşılan bir sorun olmaya başladı. Hafıza kaybı, odaklanma güçlüğü, bilgileri hatırlayamama gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, günlük yaşamımızı olumsuz yönde etkiliyor. Ancak, İbn-i Sina'nın yıllar önce yazdığı El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında bir baharatın hafızayı kuvvetlendirdiği belirtiliyor. İşte hafızayı çelik gibi güçlendiren baharat...
İbn-i Sina'nın asırlar önce yazdığı sağlık reçeteleri günümüze de ışık tutuyor. Tıp alimi İbn-i Sina'nın El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında, baharatların hafızayı güçlendirebileceğine dair önerileri yer alıyor.
İbn-i Sina'nın hafıza ve zeka için önerdiği başlıca baharatlar arasında zencefil, hardal ve zerdeçal öne çıkıyor.
Özellikle kış aylarında baharatların sağlık üzerindeki etkisinden yararlanmak önemlidir. Zencefil, zerdeçal ve hardal gibi baharatlar, sıkça duyduğumuz ve mutfağımızda bulunan özellikli baharatlar arasında yer alıyor.
Hardal: Aç karnına tüketildiğinde zekayı artırabilir. Hardal suyu, kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılabilir ve balgam oluşumunu engelleyebilir.
İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bu baharatlar, günümüzde de hafıza ve zeka sağlığına katkıda bulunmak için değerli bir kaynak olabilir.
Bu baharatları düzenli olarak beslenmenize dahil ederek, sağlığınızı destekleyebilir ve zihinsel performansınızı artırabilirsiniz.