A HABER GALERİ
İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi: Sarımsağı böyle tüketmek ömrü uzatıyor...
İbn-i Sina, tıp alanında derin bilgisi ve çeşitli çalışmalarıyla tanınan bir bilim insanıdır. Asırlar önce yazdığı sağlık reçeteleri, günümüzde bile sağlık alanında önemli bir rehber olarak kabul edilmiştir. Özellikle sarımsak konusundaki önerileri, modern tıpta da değerlendirilmekte ve sağlık açısından önemli bir rol oynamaktadır. İşte konuya ilişkin detaylar...
Sarımsak, sağlık açısından birçok olumlu etkiye sahip olan doğal bir besindir. İşte sarımsağın sağlığa faydaları...
AÇ KARNINA ÇİĞ SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI
-Antienflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde sağlığa birçok faydası bulunan sarımsağın farklı tüketim çeşitleri vardır. Sağlık açısından en çok önerilen tüketim şekli ise çiğ tüketilmesidir.
-Sarımsağı çiğ olarak tüketmek, içinde bulunan antibiyotik özelliğinin daha yüksek bir şekilde etki etmesini sağlar.
-Vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri sağlar ve böylece vücuttaki direnci de artırmış olur. Aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda da iyileştirici özelliğe sahiptir.
-Antimikrobiyal özelliği sayesinde bakteri, virüs ve parazitlere karşı etki gösterir.
-Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur.
-Bağışıklık sistemini korur.
-Kan şekerini düzenlediği için tansiyon düşürmeye yarar sağlar.
-Enerji kaynağı olarak bilindiğinden halsizlik veya yorgunluk sıkıntılarına iyi gelir.
-Hazımsızlık ve kabızlık problemlerine iyi gelir.
-Akciğer bronşlarını açar ve rahat nefes alınmasını sağlar.
-Saç ve tırnakların güçlenmesine yardımcı olur.
-Demir, fosfor ve B vitamini eksikliklerine takviye sağlar.