A HABER GALERİ
Canan Karatay mucizevi besini açıkladı! Kemik ağrılarını tek yöntemle iyileştiriyor! Her sabah kaşık kaşık...
Eklem ağrısı yaşayanlar hemen denesin! Her kaşığında şifa var...Son zamanlarda gündemden düşmeyen Canan Karatay, en güçlü besini açıkladı. Sağlıklı ve genç bir cildin yapı taşlarından biri olan kolajen, vücudumuza muhteşem faydalar sağlıyor. Peki, eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte, Karatay'ın ağrıları söküp atan tarifi...
Kemik ağrılarına ilaçsız çözüm! Doğal beslenmenin en sağlıklı yaşam biçimi olduğunu sık sık dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, en güçlü protein kaynağını açıkladı! Bu besin eklem ağrısı çekenlere ilaç gibi gelecek. Vücudumuzdaki kolajen miktarı yaş ilerledikçe azalıyor. Bununla birlikte bazı rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Piyasada pek çok kolajen takviyeleri bulunsa da doğal yollarla da cildinize ve vücudunuza kolajen depolayabilirsiniz. İşte Canan Karatay'ın kaşık kaşık tüketin dediği o besin...
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şeker, un, rafine tuz ve yağların insan sağlığını doğrudan olumsuz yönde etkilediğini sürekli dile getiriyor. Karatay bu seferde kolajen tarifiyle gündeme geldi. İşte, ağrılara ilaç gibi gelecek o besin...
Sağlıklı yaşam hakkında tavsiyelerde bulunan Karatay, kemiklerini güçlendirmek için her sabah tükettiği doğal kolajen görevi gören içeceğin tarifini verdi.
Kolajenin sağlığımız için çok önemli olduğunu belirten Karatay, yapay olanlar yerine doğal kolajenleri tercih etmemiz gerektiğini söyledi. İşte ünlü profesörden önemli açıklamarlar…
Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben 'kelle paça' dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir.
Bu içecek, vücudun hastalıklara karşı direncini, kemikleri, kasları, kas bağlarını güçlendiriyor. Hormonları rahatlatıyor.
Antikorlar kemik suyu çorbada, işkembe çorbasında, kelle paça çorbasında bolca var. Çocuklara da bunu içirmek lazım. Kemikleri güçlenir, boyları uzar.
Dışarda sağlıklı bir şey yok. Ev yemeği yemek çok önemli. Yapacağınız en basit şey yumurta…
Yumurta, süper besindir. En fazla 6 dakika kaynatılmalı, fazla pişirilmemelidir. Yumurta, sarısı ile beraber yenmeli. Beyni geliştiriyor. Özellikle öğrenciler için çok önemli. Hepsini bir arada olmamak üzere, gün içinde 9-10 tane yumurta yenmesinde sakınca yoktur.
Bağışıklığı destekleyen antioksidan gücüyle hastalıklara karşı korur.
Yüksek bir kaloriye sahiptir. Bu yüzden kilo almak isteyen kişiler tarafından tüketilmesi önerilir.
Enerji verici bir özelliğe sahiptir.
Kanserli hücrelere karşı koruma sağlar.
Protein içeriği ile diş ve ağız sağlığı için faydalıdır.
Sindirim sistemine iyi gelerek daha düzenli çalışmasını sağlar.
Saç ve tırnak sağlığını olumlu yönde destekler.
Uykusuzluğa iyi gelir.
Beyin gelişimini destekleyen omega3 yağ asitlerine sahiptir.
Kas sağlığı için faydalıdır.
Eklem sıvılarının korunmasında olumlu etkileri bulunur.
TERBİYELİ PAÇA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
2 adet temizlenmiş dana paçası
Su
1 kase yoğurt
5 yemek kaşığı tam buğday unu
Tuz
Baharat
Sirke ve sarımsak
YAPILIŞI!
Paçaları iyi bir şekilde yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içinde tuzlu suda yaklaşık 2 saat haşlayın.
Haşlanan paça suyunu süzün ve paça suyuna 5 bardak kadar sıcak su ilave edin. Kaynatmaya başlayın.
Ayrı bir yerde yoğurdu, unu ve tuzu çırpın. Kaynayan paça suyundan terbiyeye az miktarda ilave edin ve karıştırın.
Sonrasında hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya azar azar fakat hızlı bir şekilde ilave edin.
20 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır olacaktır.
Son aşamada sarımsağı ezin ve sirke ile karıştırarak çorbanıza sos yapın. Afiyet olsun.