A HABER GALERİ
Bağışıklığı güçlendiriyor! Canan Karatay tarifini verdi! Her bardağında şifa saklı! Osmanlı Padişahları....
Meğer Osmanlı Padişahları da tüketiyormuş! Bu çay diğer içtiklerimize benzemiyor. Sağlıklı beslenmeyle ilgili yaptığı açıklamalarla ezber bozan Karatay'ın verdiği tavsiyeler sosyal medyada gündem oluyor. Canan Karatay Karatay'ın bağışıklığı güçlendiren çay tarifini deneyince mucizesine tanık olacaksınız. Bir bardak içtiğinizde bile etki edecek. İşte, Canan Karatay'ın ısrarla önerdiği o tarif...
Canan Karatay ısrarla önerdi! İsmini duyduğunuz inanamayacaksınız! Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Karatay'ın verdiği tavsiyeler birçok kişiye şifa veriyor. Karatay, bağışıklığı düşük olanlara mucizevi tarifini verdi. İşte, Osmanlı Padişahlarının da tükettiği o baharat...
BAĞIŞIKLI DÜŞÜK OLANLAR TÜKETSİN!
Canan Karatay, Osmanlı Padişahlarının da tükettiği sumak tohumu çayını tavsiye etti.
Canan Karatay taze olmasını belirttiği sumak tohumundan bir yemek kaşığı kadar bir su bardağıyla beraber cezveye koyulup kaynatılmasını tavsiye ediyor..
SUMAK ÇAYI FAYDALARI
Karaciğer vücudun fonksiyonel olarak temel taşını oluşturan organlardan biridir. Padişah baharatı olarak geçen sumak ise karaciğerin fonksiyonlarına en çok destek veren baharattır. Adeta karaciğeri sıfırlayıp yeniden çalışmasını sağlar.
Padişah baharatı olarak geçmesinin nedeni ise ekşi tat seven Padişahlar her yemeklerinde ve sefere çıktıklarında sumak yanlarına alırlardı. Sumak vücudun adeta doğal ilacı olarak kullanılırdı.
Sumak çok güçlü bir toksin atıcı baharattır. Bu yüzden yüzyıllar boyunca şifa amaçlı tüketildi. Günümüzde ekşi bir tat vermesi için salatalara ve yemeklere konulan sumak baharatı karaciğer fonksiyonları için birebir fayda sağlar.
Sumak çayı düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki tüm toksinleri atmada yardımcı olur. Ancak sumak çok güçlü toksin atıcı olduğundan hamilelerin tüketmesi önerilmez. Ayrıca haftada 3 en fazla 4 defa tüketilmesi tavsiye edilir.
Sumak baharatı Padişahların gözdesi olmasının nedeni de bu faydasıydı çünkü çok fazla et ve et ürünleri tüketildiğinden karaciğerde yağlanma ve hastalıklar artığı dönemde şifahanelerde bu baharat yer almaya başladı.
Sumak toksin attığından günümüzün baş belası olan obezite hastalığını da ortadan kaldırır. Kan akışını dengeleyerek kalp ritmini korur. En önemlisi ise damarlarda yağlanmayı engeller.
Yapılan araştırmalarda oksidatif strese neden olan vücut toksinlerinden kurtulmanın en sağlıklı yolu olarak sumak seçilmiştir. Sumak antioksidan gibi vücudun hücrelerini yeniler.
MUCİZEVİ SUMAK ÇAYI TARİFİ!
Sumak çayı için 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sumak ile yapabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sumağın üzerine kaynar su dökebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynar su içerisinde demlemeye bırakmalısınız.5 dakika kadar kaynar su içerisinde demlemeye bırakmalısınız.
İçerisine 1 ya da 2 damla kekik yağı damlatabilirsiniz. Dikkat, sumak çayını abartılı bir şekilde tüketmemeniz gerekiyor. Sumak çayı bazı kişilerde mide yanması veya reflü gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle tüketmeden önce doktorunuza danışınız..