Yunan askerlerden Suriyeli göçmenlere sert müdahale
Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler Pazarkule Sınır Kapısı önünde toplandı. Dün gün boyu süren göçmen trafiği bugün de devam ederken sınır kapısı önünde bekleyişlerini sürdüren göçmenlere Yunan askerleri tarafından gaz bombaları ve ses bombalarıyla müdahale edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi atılan gaz bombalarından etkilendi.
Avrupa'ya geçmek isteyen binlerce düzensiz göçmen Edirne toplanıyor. Kentte önceki gün gece saatlerinde başlayan düzensiz göçmen hareketliği artarak devam ediyor.
Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı önünde toplandı.
Geceyi burada geçiren düzensiz göçmenler yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınır hattına yöneldi.