A HABER GALERİ
Yerel seçim startı verildi: AK Parti tam kadro sahada! 81 il tek tek incelendi
Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleriyle ilgili sonuçlar masaya yatırıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin oy oranının düşük seyrettiği yerlerde "Oylarımız neden 35,5'e düştü, bunun analizini yapın. Oy azalması olan yerlerde tekrar üzerinde duralım. Neden kaynaklandığını, sebeplerini araştıralım. Oralar için sebep neyse neşter vuralım" dedi.

YEREL SEÇİME HAZIRLANIN
Başkan Erdoğan, "Seçim sonuçlarının analizini yapıp yerel seçimlere hazırlık yapmak lazım.

Özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde sıkı bir hazırlık yapın, teşkilatlar daha çok çalışsın.

SEÇİM SONUÇLARI MERCEK ALTINA ALINDI
Toplantıda seçimlerle ilgili genel değerlendirme yapan Başkan Erdoğan'ın seçim sürecinin iyi geçtiğini ve AK Parti'nin Sonuç Alım Sistemi'ndeki (SAS) başarısına vurgu yaptığı belirtildi.

SAS'ın yerel seçimlerde de aynı başarılı şekilde işletilmesi gerektiği ifade edildi. Seçim İşleri Başkanlığı 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçim değerlendirilmesi ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

Cumhurbaşkanlığı oyunun yüksek ve düşük olduğu iller, 2018'e göre illerin kıyaslaması, en yüksek ve en düşük ilçelerin listesi aktarıldı. Sunumda milletvekili seçim sonuçları da değerlendirildi.