A HABER GALERİ
Türkiye Yüzyılı'nda "ULAŞIM"! Türkiye'ye çağ atlatan dev eserler A Haber'de
Türkiye dev eserlerle ulaşımda çağ atladı. İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çamlıca Kulesi ve daha niceleri... A Haber ekipleri Türkiye'nin göz bebeği İstanbul Havalimanı'ndan özel yayın gerçekleştiriyor. Muhabirlerimiz canlı yayında Türkiye'nin farklı noktalarından Türkiye'ye çağ atlatan dev eserleri tek tek aktardı. IGA CEO'su Kadri Samsunlu, "Türkiye'nin bir özgüven projesi" ifadelerini kullanarak İstanbul Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 3 faz daha yatırım yapılacağını açıkladı.

Türkiye Yüzyılı'nda Savunma Sanayii, Sağlık, Kültür, Çevre... A Haber, Türkiye'nin Yüzyılı'nda Türkiye'nin son 20 yılında geldiği noktayı farklı alanlarda tek tek yaptığı özel yayınlarıyla ekranlara taşıyor.

Türkiye 20 yılda ulaştırma alanında da adeta çağ atladı. İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çamlıca Kulesi, Ordu-Giresun havalimanı, Cizre–Şırnak yolu tünelleri ve viyadüğü ve daha niceleri...
A Haber ekipleri Türkiye'nin farklı noktalarından dev eserleri ekranlara taşıyor.

YÜKSELEN YILDIZ: İSTANBUL HAVALİMANI
A Haber'in İstanbul Havalimanı'nda yaptığı özel yayına katılan IGA CEO'su Kadri Samsunlu, açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ÖZGÜVEN PROJESİ"
Samsunlu, "İstanbul Havalimanı gerçekten Türkiye'nin bir özgüven projesi. Bu projenin arkasında ciddi bir planlama var. Ve bu planlamanın sonucunda da çok büyük bir strateji var. Türkiye gerek hava yolları ile ve bayrak taşıyıcımız özellikle Türk Hava Yolları ile ve altyapısı ile yani havalimanlarıyla ve kargo alanlarıyla dünyada havacılık sektöründe pozisyonunu her geçen sene daha da güçlendirmek istiyor." ifadelerini kullandı.

Sadece bir havacılık operasyonu olarak görmediklerini vurgulayan Samsunlu, "Bizim havalimanlarımızdan bizim bayrak taşıyıcımızla Türkiye'nin turizmine dünyadaki ticaret hareketlerine yani lojistiğe de önemli bir alan açıyoruz. Ondan dolayı bu havalimanı bir özgüven projesi diyoruz. Bunun tamamlanmış olması da şu an itibariyle Türkiye'yi ve havacılık sektöründeki bütün oyuncuları dünyadaki rakiplerine göre daha güçlendirmiş durumda." dedi.

"3 FAZ DAHA YATIRIM YAPACAĞIZ"
Samsunlu, "Biz bu havalimanında önümüzdeki 25 sene içinde yolcu sayısındaki artışa uçak hareket sayısındaki artışa bakarak 3 tane daha faz yatırım yapacağız. Bu fazları yaptığımız zaman bugünkü konuştuğumuz kapasitelerin 2-2,5 katını konuşur noktaya geleceğiz. Bunlar planlaması yapıldığı için hedefleri konduğu için tamamen sektörün ülkemizde ve dünyadaki performansına bağlı olarak büyümesine bağlı. Dünyada bunu başarmış çok az ülke var biz bunlardan bir tanesiyiz. Önümüzün çok açık olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin göz bebeği projelerden biri de hiç şüphesiz ki TOGG. Türkiye'in ilk yerli ve milli otomobili Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanımıyla Türkiye Yüzyılı'nın ilk nişanesi.

İŞTE DEV ESERLER:
İLKLERİN KÖPRÜSÜ: YAVUZ SULTAN SELİM
KGM 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak: Ülkemizin her noktasında vatandaşımızın hayatına dokunan konforlu, hızlı uzakları yakın eden büyük projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yaptığımız projelerin en önemlilerinden bir tanesi de Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'dür. Kuzey Marmara Otoyolu 400 km uzunluğunda bir projemiz olup İstanbul'un batısında Kınalı mevkisinden başlayıp Sakarya Akyazı mevkiinden tekrar TEM Otoyolu ile birleşen bir eserdir.

BOĞAZ'IN ÜÇÜNCÜ GERDANLIĞI
Kuzey Marmara Otoyolu projesinin toplam bedeli 8 milyar dolar gibi büyük bir hacme sahiptir. Projemizin fiziksel büyüklüklerine baktığımızda 430 milyon metreküp toprak işi 10 adet toplam uzunluğu 35 km olan tünel imalatı gerçekleştirdik. Bu tüneller 4 gidiş 4 geliş olarak 8 şeritli tüneller ve Avrupa'nın dünyanın en geniş otoyol tüneli olma özelliğine sahip. Üretilen mal ve hizmetler ülkemizin diğer noktalarına olduğu gibi Avrupa ve Asya'ya daha hızlı güveli şekilde ulaşımı sağlanıyor. Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde 4.8 milyar TL zamandan 3,7 milyar TL akaryakıttan olmak üzere toplam 8,5 milyar TL'lik her yıl tasarruf yapıyoruz.

Gelişmiş 10 ülke hedefine ulaşabilmek için yapacağımız en önemli işlerden birinin Kuzey Marmara Otoyolu olduğunu düşünüyorum. Kuzey Marmara Otoyolu'nun en önemli yapılarından bir tanesi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'dür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, gergin eğik askılı ve asma köprünün birlikte kullanıldığı hibrit bir köprüdür. Köprümüz ilkleri ve enleri içerisinde bulunduran gerçekten mühendislik harikası bir köprüdür.

İSTANBUL'UN YENİ SEMBOLÜ: ÇAMLICA KULESİ
İstanbul'un ve Avrupa'nın en yüksek unvanını taşıyan Çamlıca Kulesi, 29 Mayıs 2021 yılında İstanbul'un Fetih Günü'nde Başkan Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Tüm hizmetlerin tek kulede toplanmasıyla, çevre kirliliğinin de önüne geçildi.

PTT Kule A.Ş Genel Müdürü Mustafa Önçırak: Kadim şehrimizi İstanbul'un Küçük Çamlıca Tepesi'nde radyo ve TV kulesinden bulunuyoruz. Kontrol merkezimizi 38. Katta yer alıyor. Burası toplamda 49 kattan oluşuyor. Çamlıca tepelerinde yaklaşık 40'ı bulan metal yığını anten kulelerinin yerine yapılmıştır ve hepsi burada toplanmıştır. Bütün hizmetleri buradan veriyoruz.

Kulemizden 100 radyo yayını ve 21 ulusal TV yayını yapılıyor. Bunun yanından uzak radyo bağlantısı kullanan GSM haberleşme altyapıları da dahil olmak üzere buradan yayın hizmeti vermekteyiz. Çamlıca Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının vizyon projelerinden bir tanesidir. Sosyal alanların da tamamlanmasıyla birlikte 29 Mayıs 2021 yılında hizmete başlamıştır.

MERSİN ULUSLARARASI LİMANI
15 yılda 402 milyon dolar yatırımla her geçen gün büyüyen Mersin Uluslararası Limanı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e açılan kapısı oldu.

DOĞU AKDENİZ'E AÇILAN KAPI
292 yerli ve 101 yabancı sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Mersin Limanı 10 bin 464 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Burası çok hareketli bir liman. Ülkemizin en büyük konteyner limanı. Dünyada da ilk 100 içine giriyor 92'nci sırada.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI
Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı, yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile Ordu ve Giresun illeri arasına yapıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs 2015'te hizmete açıldı.
Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy; 2015 yılında açılmıştır. 2022 yılı ile arasında 6,5 milyon yolcuya hizmet vermiştir geliş gidiş olarak. 50 bin civarında uçuş gerçekleştirilmiştir. 2022 yılında ise 810 bin yolcuya hizmet vermiştir.

CİZRE–ŞIRNAK YOLU TÜNELLERİ VE VİYADÜĞÜ
Şırnak ile Cizre arasındaki gidiş süresini 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı Tünelleri 2020 yılında hizmete açıldı.