Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler

Fatih Camii'nde meydana gelen saldırıyla ilgili detaylar netleşiyor. Saldırı neden ve nasıl gerçekleşti? Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? A Haber Sebep Sonuç Programına konuk olan gazeteciler olayın arka planını değerlendirdi.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 1

Fatih Camii İmamı ve bir kişi bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olay sonrası soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Tunç, "Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor." açıklamasında bulundu.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 2

Peki provokatif saldırının perde arkası ne? Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? A Haber Sebep Sonuç Programına konuk olan gazeteciler olayın arka planını değerlendirdi.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 3

Gazeteci Gaffar Yakınca: Böyle illa bombalı bir saldırı büyük bir şey değil toplumu birbirine düşürmek için çok basit şeyler de yapabilirsiniz.


Din karşıtı sloganlar da atabilir aksine aşırı din taraftarı sloganlar da atabilir önemli değil sonuçta caminin ruhuna aykırı bir şey.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 4

KAPISINDA MOSSAD YAZMIYOR

Mutlaka bu ajanlar gizlenmek için belirli yapılar kullanıyorlar. MOSSAD'ın kapısında MOSSAD yazmıyor. Orası bir müzik kursu olabilir, turizm şirketi olabilir bu tip insanlar yetiştiriliyor olabilir siyasi parti bile olabilir.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 5

Mutlaka bu ajanlar gizlenmek için belirli yapılar kullanıyorlar. MOSSAD'ın kapısında MOSSAD yazmıyor. Orası bir müzik kursu olabilir, turizm şirketi olabilir bu tip insanlar yetiştiriliyor olabilir siyasi parti bile olabilir.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 6

28 ŞUBAT SÜRECİNE GÖTÜREN EN ÖNEMLİ MESELE

Gazeteci Murat Özer: Provokasyon ne işe yarar? Bir yerdeki meseleyi bütünüyle bambaşka bir meseleye çevirebilir misiniz? Çevirirsiniz. Uğur Mumcu suikastında bunu yaşadık. Türkiye'yi 28 Şubat sürecine götüren en önemli mesele oldu. Yüz binlerce insan kahrolsun şeriat diye yürüdü ve Mumcu'yu katledenler aslında bu şekilde emellerine ulaşmış oldu.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 7

SURİYE'DE YAŞANAN BİR ÖRNEK

Suriye'de mesela iç savaşın başladığı esnada Batı'da çok ciddi bir Esad karşıtı bir cephe oluşmuştu. Herkes Batı'daki bütün ülkeler Suriye muhalefetini destekliyorlardı çünkü dikta bir rejim var diyorlardı. Ne zaman değişti? Bir metropolit Suriye'deki Hristiyanların sayısı milyonlar falan değil, Suriye'nin kuzeyinde bir metropolitin başını kesti birisi. Bir mücahit grup gibi lanse edilen birisi sakallı kafasını keserek videoya aldılar gösterdiler. Bütün dünya kamuoyunda Suriye muhalefetinin Hristiyan din adamlarına karşı müthiş bir katliam içerisine girişeceklerine dair şey verdiler. Hatta hemen Afrin'e çok yakın olan bir Ermeni kasabası var o kasabanın muhaliflerin kontrolüne geçtikten sonra Batı dünyasında Suriyeli muhalifler Hristiyanlara karşı savaş ilan etti şeklinde kampanya yürüttüler. Amaç buydu. Sonra o kişinin Kafkasya asıllı birisi olduğu ortaya çıktı. Sonra bu kişi Rusya'ya gitti ve izini kaybettirdi.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 8

PROVOKASYON SEZONU AÇILDI

Gazeteci Zafer Şahin: Hani hep derler ya provokasyon sezonu açıldı diye inşallah böyle değildir. İnşallah bu bir meczubun kendi mezcupluğudur.

Toplumsal fay hatlarını kim tetikliyor? Provokatif saldırının perde arkası ne? A Haber'de değerlendirdiler 9

Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu: Ben duyduğum andan itibaren bunun hiç normal bir şey olmadığı bunun bir provokasyon olduğu ülkemizde yıllardır bu gizli hücrelerin bir şekilde zamanlaması manidar bir şekilde mekan manidar bir şekilde harekete geçirildiği hissiyatı içinde olaya baktım.

Daha geçen hafta ülkemizde MOSSAD ajanlarını gördünüz. İmaj olarak nasıl bir imaj içinde olduklarını bunlar çok tesadüfi sıradan bir olay değil.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin