Teröristin olduğu her yer hedef! Başkan Erdoğan sinyali verdi: Mehmetçik hazır
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'ye kara harekâtı olacak mı?" sorusuna, "Karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" yanıtını vermesinin ardından bölgede teyakkuza geçildi. Terör hedeflerine yönelik harekât sinyalini vermesinin ardından Mehmetçik de Suriye'nin kuzeyine 5. kara harekâtı için hazır konuma geçti.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki terör hedeflerine yönelik kara harekâtı sinyalini vermesinin ardından bölgede hazırlıklar başladı. Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı ile TSK tarafından çevrelenen PKK/YPG'li teröristler Pençe- Kılıç Harekâtı ile köşeye sıkıştırıldı.
Bölgede bulunan Milli Suriye Ordusu askerlerinde de kara harekâtı için hazırlıklar başladı. Bölgede son günlerde yapılan toplantılarda operasyonun detayları konuşulmaya başlandı.
TSK ve Milli Suriye Ordusu'nun ilk hedefi güvenli bölgelere saldırıların gerçekleştiği Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el-Arab bölgesi olacak.