A HABER GALERİ
Şehitlerimiz için eller semaya açıldı! Yüz binlerce kişi camilere akın etti
Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 kahraman Mehmetçik şehit oldu. Türk milleti şehitlerine son görevlerini yapmak üzere ülkenin dört bir yanındaki camilerde ellerini semaya açtı.
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için tüm camilerde sabah namazında dua okundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sabah namazını kıldırdı.
Okunan tespihatlar ve getirilen salavatlardan sonra cemaate hitap eden Erbaş, ilk insandan itibaren başlayan Hak-Batıl mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini söyledi.
Hak yolda yürümenin bir mücadeleyi gerektirdiğini belirten Erbaş, "Bizim annelerimiz babalarımız bizi askere uğurlarken hep arkamızdan ya 'şehit' ya 'gazi' olursun dualarıyla gönderiyorlar. Çünkü vatan sevgisi imandandır." dedi.
- "ONLAR HAK DAVADAN VAZGEÇMEDİKLERİ İÇİN ŞEHİT OLUYORLAR"
Şehitliğe ilişkin ayet ve hadislerden örnekler aktaran Erbaş, geçmişte olduğu gibi terör odaklarını kurutmak için vatanını ve milletini korumak isteyenlerin şehit olduğunu aktardı.
Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Erbaş, şunları kaydetti:
"Her zaman dualarımız şehitlerimizledir. Bu millet dualarla ayaktadır. Hem kendi yapmış olduğumuz dualarımızdan hem de gerek vatanımızın içinde gerekse vatanımızın ötesinde her zaman mazlumun yanında olduğumuz için çok dua alıyoruz. Terörle mücadele ederken şehit olan kardeşlerimiz, Filistin'de, Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, Arakan'da, Keşmir'de ve Irak'ta, nerede olursa olsun şehit olan yüz binlerce Müslüman var. Onlar hak davadan vazgeçmedikleri için şehit oluyorlar.
Bütün dünyaya her zaman batılın, zulmün ve kötülüğün karşısında olduğumuzu millet olarak haykırıyoruz ve dilimizle dua ediyoruz. Dün 9 şehidimiz oldu. Ondan önceki günlerde şehitlerimiz oldu. Ondan önceki yıllarda da şehitlerimiz oldu. Hem onlar için hem de dünyanın neresinde olursa olsun, bütün şehitlerimiz için öyle bir amin diyelim ki gök kubbe inlesin, melekler de bizim aminlerimize iştirak etsin inşallah."
Erbaş daha sonra şehadete kavuşan tüm Mehmetçikler için dua etti. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da cemaat içinde yer aldı.
KAYSERİ VE ÇEVRE İLLERDE SABAH NAMAZINDA ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Niğde ve Sivas'taki camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.
Kayseri'de tarihi Hunat Camisi'nde sabah namazının ardından Yasin-i Şerif okundu, şehitler için dua edildi.
Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi'nde, namaz öncesinde Yasin ve Fetih sureleri ile Kur'an-ı Kerim okunarak, namazın ardından İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından için dua yapıldı.
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camisi'nde de sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu tarafından tüm şehitler için dua edildi.
Niğde Kendirli Camisi'nde ise namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu, namazın ardından camiye gelen vatandaşlar, ellerini semaya açarak ettikleri dualara hep birlikte "amin" dedi.
Sivas'ta tarihi Ulu Camisi'nde İl Müftülüğünce düzenlenen programda, sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra İl Müftü Vekili Muttalip Karataş tarafından şehitler için dua edildi.
SAKARYA VE KOCAELİ'DEKİ CAMİLERDE ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Sakarya ve Kocaeli'deki camilerde dua edildi.
Sakarya'da tarihi Orhan Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler için Yasin-i Şerif okundu.
İl Müftü Yardımcısı Caner Akdemir, daha sonra cemaatle şehitler için dua etti.
Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki tarihi Fevziye Camisi'nde de imam ve müezzinler tarafından Yasin-i Şerif okundu.
İl Müftü Vekili İhsan Yeğen, şehit askerler için dua etti.
GAZİANTEP VE ÇEVRE İLLERDE CAMİLERDE ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te camilerde dua edildi.
Gaziantep'te sabah namazında il genelindeki camilerde, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
- Malatya
Darende İlçe Müftüsü Hüseyin Şen, tarihi Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi'nde, sabah namazı sonrasında, okunan hatimlerin ve fetih surelerinin duasını yaptı.
Çok sayıda gencin katıldığı programda, caminin içi Türk bayraklarıyla donatılarak şehitlere rahmet dilendi.
Bazı vatandaşlar da Türk bayrağını öperek dua etti.
Namaz sonrası Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından cami cemaatine çorba ikram edildi.
- Şanlıurfa
Şanlıurfa'da da Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Cami'sinde toplanan vatandaşlar, namaz kıldı.
İl Müftüsü Ramazan Tolan, namazın ardından şehitler için dua etti.
- Kilis
Kilis'te de sabah namazının ardından camilerde, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.
Şakir Atik Camisi'ne gelen vatandaşlar, sabah namazının ardından dua etti.
Kilis'te de sabah namazının ardından camilerde, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.
Şakir Atik Camisi'ne gelen vatandaşlar, sabah namazının ardından dua etti.
İSTANBUL'DA SABAH NAMAZINDA ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Çamlıca Camisi'nde dua edildi.
Camide, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş sabah namazını kıldırdı.
Namazın ardından saf tutan vatandaşlar şehit askerler için dua etti.
Çamlıca Camisi'ndeki sabah namazı programına İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.
Dua programı, cami avlusunda çorba ikramıyla sona erdi.
TRAKYA'DA ŞEHİTLER İÇİN SABAH NAMAZINDA DUA EDİLDİ
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.
Edirne'de Eski Cami başta olmak üzere kent genelinde tüm camilerde gerçekleştirilen dua programında namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.
Sabah namazının ardından şehit olan askerler için dua edildi.
Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu, güvenlik güçlerinin vatanı korumak için kahramanca görev yaptığını söyledi.
Devletin bekası için şehitlerin gözünü kırpmadan vatanı savunduğunu belirten Başoğlu, şehadete kavuşan Mehmetçiğe Allah'tan rahmet diledi.
Kırklareli'nde de sabah namazı sonrasında Karacaibrahim Mahalle Camisi başta olmak üzere kentteki camilerde şehitler için dua edildi.
Sabah namazında camilerde bir araya gelen vatandaşlar, namazın ardından ellerini şehitler için semaya açtı.
Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
İl Müftüsü Yusuf Eviş, vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet diledi.
Mehmetçiklerin ülkenin huzur ve güvenliği için sınır içinde olduğu gibi sınır dışında da operasyonlar yürüttüğünü ifade eden Eviş, güvenlik güçlerinin vatan savunmasında terör örgütlerine göz açtırmadığını kaydetti.
Eviş, saldırılarda yaralanan Mehmetçiklere de şifa dileğinde bulundu.
Programa Vali Yardımcısı Yusuf Güler ile kurum müdürleri de katıldı.
Tekirdağ'da da Orta Camisi'nde, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
BURSA VE ÇEVRE İLLERDE CAMİLERDE ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Bursa ve çevre illerde camilerde dua edildi.
Bursa'da sabah namazının ardından Ulu Cami'ne gelen vatandaşların katılımıyla, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler için Kur'an-ı Kerim okundu.
Vatandaşlar, şehitler için dualar etti.
- ESKİŞEHİR
Eskişehir'de sabah namazı öncesi şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
Camiye gelen vatandaşlar ellerini semaya açarak edilen dualara hep birlikte "amin" dedi.
Duanın ardından vatandaşlar sabah namazını kıldı.
- BALIKESİR
Balıkesir'deki program, Zağnos Paşa Camisi'nde sabah ezanının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okundu. Daha sonra İl Müftüsü Celal Sürgeç ve camideki vatandaşlar şehitler için dua etti. Program, cami avlusunda çorba ikramıyla son buldu.
- YALOVA
Yalova'da sabah namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.
Namaz için Çiftlikköy ilçesindeki Hacı Kaymaklı Camisi'ne gelen vatandaşlar, şehitler için ellerini semaya açıp dua etti.
- KÜTAHYA
Kütahya Müftülüğü tarafından kentin tarihi Ulu Camisi'nde dua programı düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, sabah namazının ardından ilahiler okundu, tesbihatlar yapıldı.
İl Müftüsü İrfan Açık, şehitler için dua etti.
Kütahya Valisi Musa Işın ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programın ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından çorba ikramında bulunuldu.
- BİLECİK
Bilecik'te, Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesindeki Orhan Gazi Camisi başta olmak üzere kentteki camilerde İl Müftülüğünce dua programı düzenlendi.
Sabah namazı öncesi okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehitler için dua edildi.
- ÇANAKKALE
Çanakkale'de sabah namazında il genelindeki camilerde, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.
Barbaros Mahallesi'ndeki Baklacı Camisi'nde Çanakkale İl Müftüsü Mustafa Bilgiç'in katılımıyla dua programı düzenlendi.
Vatandaşlar, sabah namazını kılmak için camiye geldi. Namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu, şahitler için dua edildi.
Dua programı, cami avlusunda çorba ikramıyla sona erdi.