A HABER GALERİ
Dünya'nın gözü Türkiye'de! Uluslararası haber ajansı bu fotoğrafları geçti...
Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştireceği operasyon için geri sayım sürerken, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı sınırdan yeni fotoğrafları dünyaya servis etti.
Dün sınırın Suriye tarafındaki YPG'li teröristleri görüntüleyen AP, bugün ise Şanlıurfa Akçakale'yi görüntüledi.
AP'nin fotoğraflarında sınırdan yayın yapan medya mensupları ve bayrak önünde poz veren çocuklar yer alıyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG ve PKK'lı teröristleri yalnız bırakan çekilme kararı, dünyanın gözünü Fırat Nehri'nin doğusuna çevirdi.
Türkiye'nin operasyonundan korkan teröristler, dün Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn'da gösteri düzenledi.
AP'nin çektiği fotoğraflardan birinde, terör destekçilerinin sınırın sıfır noktasında toplandığı göze çarpıyor.
Türkiye ise, Suriye sınırına askeri yığınağını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Akçakale'ye dört otobüslük bir konvoy gönderdi.
Anadolu Ajansı ayrıca Rasulayn'da bulunan YPG'li teröristlerin bazı evlerin damlarını ve pencerelerini brandalarla kapattıklarını gösteren fotoğraflar geçti.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Trump'ın telefon görüşmesinden sonra açıklama yapan Beyaz Saray, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyeceğini açıkladı.
Güney sınırında teröristleri istemeyen Ankara, daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki geniş bir alanı temizledi.
Reuters ve BBC'ye konuşan yetkililer, ABD askerlerinin çekilme işleminin tamamlanmasıyla Türkiye'nin operasyona girişeceğini söylüyor.
ABD askerinin kaç kilometreye kadar ya da sınır boyunca hangi bölgeler arasında çekileceği, şimdilik belirsizliğini koruyor.
ABD'nin yıllardır desteklediği terör örgütü YPG, halihazırda Türkiye-Suriye sınırının yaklaşık 430 kilometresini kontrol ediyor.