A HABER GALERİ
NASA isim yazdırma nasıl yapılır? İsmini Mars'a gönderelim başvuru ekranı!
NASA isim yazdırma nasıl yapılır? İsmini Mars'a gönderelim başvuru ekranı! Yüz binlerce kişi bu aramaları yoğun şekilde yapıyor. NASA 2020 yılında Kızıl Gezegen'e uzay aracı gönderecek. Uzay aracı ile birlikte binlerce kişinin ismi de Mars'a götürülecek. NASA bu kapsamda, "İsmini Mars'a gönderelim" adlı bir çalışma başlattı. İsmini Mars'a göndermek isteyenler bu projeye büyük ilgi gösterdi. Peki, NASA isim yazdırma nasıl yapılır? İşte ismini Mars'a gönderelim başvuru ekranı!

NASA, 2020 yılında Mars'a uzay aracı göndermek için son hazırlıklarını yapıyor. Uzay aracının gönderimini daha dikkat çeker hale getirmek için, "İsmini Mars'a gönderelim" projesi NASA tarafından hayata geçirildi. 2020 yılında Kızıl Gezegen'e gidecek olan uzay aracında isminin olmasını isteyenler adeta bir akım oluşturdu. Yüz binlerce insan, "NASA isim yazdırma nasıl yapılır?" araması yapıyor. Peki, NASA isim yazdırma nasıl yapılır? İşte ismini Mars'a gönderelim başvuru ekranı!

NASA İSİM YAZDIRMA NASIL YAPILIR?
NASA'nın 2020 yılında Mars'a göndereceği uzay aracında isminizin olmasını istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. İlk olarak https://mars.nasa.gov/ adresine giriş yapın. Daha sonra First Name alanına isminizi Last Name alanına ise soyadınızı yazın.

Daha sonra Country alanına bulunduğunuz ülkeyi Postal Code alanına ise posta kodunuzu yazın. Aktif olarak kullandığınız e-maili de boşluğa yazdıktan sonra isminize bir bilet çıkacak ve Mars'a giden gemide sizin de adınız yer alacak. Aşağıdaki bağlantıdan başvuru ekranına geçiş yapabilirsiniz.

NASA 2020 MARS PROGRAMI
NASA, Mars 2020 isimli projesinde geliştirdiği insansız izci aracıyla, kızıl gezegende eski mikrobik yaşam formları arayacak. 2012 yılında Mars'a inen Curiosity uzay aracının devamı niteliğinde geliştirilen ve 2020'nin Temmuz veya Ağustos ayında uzaya gönderilmesi beklenen yeni araç, aynı zamanda Mars arazisinde yüzey altı ve üstünde taş ve toprak örnekleri toplayacak.

MARS HAKKINDA BİLGİ
Mars Güneşe en yakın 4. gezgen olmakla yanısıra karasal gezegenlerin sonuncusudur. Dünya haric, diğer gezegenler gibi, Mars da adını antik tanrılardan (Roma savaş tanrıları) alır. Mars kahverengimsi – kırmızı renkli bir yüzeye sahip olduğu için o, Kırmızı Gezegen veya Kızıl Gezegen olarak da biliniyor. Kırmızı Gezegen Güneş Sisteminde Merkür gezegeninden sonra ikici en küçük gezegendir.

Mars iç gezegenler'in sonuncusudur ve Güneşten ortalama 227,936,637 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Güneşe yakınlık mesafesine göre dördüncü gezegendir.
Gezegen adını antik Roma savaş tanrısına ithafen almıştır. Bu adın ona verilmesi, gezegenin kırmızı olması ve bunun da savaş – kan rengine benzerliğinden kaynaklandığı düşünülüyor.
Kızıl Gezegen'in yüzeyi Dünya ile benzer bir kuruluşa sahiptir. Gezegenin yerçekimi Dünyanın %37 kadarıdır. Başka bir deyişle Dünyada bir metre zıplamak için kullandığınız enerji ile, Mars'ta üç metre zıplaya bilirsiniz.

Gezegene şimdiye kadar farklı görevler için fırlatılmış uzay araclarının sayı 40'tan fazladır. Ancak bunlardan yalnız 18 görev başarıyla tamamlandı. İlk başarılı görevi 1964 yılında NASA tarafından fırlatılan Mariner-4 uzay aracı tarafından tamamlanmıştır. 7 yıl sonra, yani 1971 yılında Mars-2 ve Mars-3 uzay aracları, gezegenin yüzeyine indikten kısa bir süre sonra irtibatları kesilmiştir. Sonrakı yıllarda Viking-1, Viking-2, MarsGlobal Surveyor, Mars Pathfinder, Phoenix misyonları başarıyla tamamlanmıştır.

NASA HAKKINDA BİLGİ
NASA, "National Aeronautics and Space Administration"ın kısaltmasıdır. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olarak tercüme edilebilir. ABD `nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum, 29 Haziran 1958 yılında kurulmuştur. Bunun dışında uzun vadeli sivil ve askeri roket çalışmalarıda NASA`nın ilgi kolundadır. Yıllık olarak yaklaşık 16 milyar dolar bütçeye sahiptir.

NASA' nın ilk kuruluşu 1915 yılına denk gelir. O zamanki adıyla "NACA"(National Advisory Committee for Aeronautics) uçaklarla ilgilenir. Uçak kanatları ve çeşitli cisimlerin hava ile etkileşimlerini araştıran bu komite zamanla birçok rüzgar tüneli inşa eder ve ABD`nin bütün savaş uçaklarının tasarımlarını körükleyen bir kurum haline gelir.

4 Ekim 1957`de Sovyet Uzay Programı çerçevesinde uzaya ulaşmayı başaran ilk insan yapımı uydu (Sputnik 1) başarısı, ABD`nin bu konuda kendi uzay başarıları elde etme çabalarının tohumlarını oluşturur. Sonrasındaysa İkinci Dünya Savaşı`nın ardından NACA`ya katılan Alman aerodinami uzmanları kuruma büyük katkılar sağlar. Özellikle jet motorları ve süpersonik uçakların tasarımında ilerleme kaydedilir. 29 Haziran 1958`de o zamanın ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower, kurumun adını NASA olarak değiştirir.

1 Ekim 1958`de NASA, 4 labaratuvar ve 8.000 çalışanı ile 46 yıllık geçmişe sahip bir kurumun (NACA) ve liderliğini Wernher von Braun`un yaptığı Alman roket programının önemi tartışmasız katkılarıyla, köklü bir kurum haline gelir. Wernher von Braun halen Amerikan Uzay Programının babası olarak nitelendirilir. Askeri Balistik Füze Ajansı (Army Ballistic Missile Agency) ve Donanma Araştırma Labaratuvarı da yine NASA`ya dahil edilen birimler arasındadır.

Cape Canaveral diye bilinen dev uzay üssünde fırlatma rampaları, uzay kontrol merkezleri, telekomünikasyon sistemleri gibi sayısız tesis yer almaktadır.
NASA`nın şimdiye kadar yaptığı uzay çalışmaları, büyük oranda başarıyla sonuçlanmış fakat ABD`ye milyarlarca dolara mal olmuştur. Özellikle Ay`ın fethiyle sonuçlanan Apollo programı, Skylab, uzay mekiği programları çok büyük harcamaları gerektirmiştir. Ancak 21. yüzyıla doğru gerçekleştirilmesi beklenen büyük uzay istasyonları, Ay istasyonu ve Mars seferi programları yanında, önceki harcamaların çok küçük kalacağı hesaplanmaktadır.