A HABER GALERİ
Los Angeles yangınları başlattığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı! Şoke eden ChatGPT detayı
ABD'nin Los Angeles kentinde ocak ayında çıkan ve binlerce dönüm alanın kül olmasına yol açan Pacific Palisades yangınlarını çıkardığı şüphesiyle 29 yaşındaki Jonathan Rinderknecht gözaltına alındı. Şahsın, dijital cihazlarını inceleyen yetkililer, dikkat çeken ChatGPT detayı ile karşılaştılar.
Giriş Tarihi: 09.10.2025
00:41
Güncelleme Tarihi: 09.10.2025
00:44
LOS ANGELES YANGINLARI
Los Angeles'ta 7 Ocak sabah saatlerinde Pacific Palisades bölgesinde başlayan yangın, Eaton, Hurst, Sunset, Woodley bölgeleri başta olmak üzere hızla çevreye yayılmıştı.
Orman yangınlarının neden olduğu toplam hasar ve ekonomik kaybın 250 ila 275 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
ABD'li yetkililer, 29 yaşındaki Rinderknecht'in dijital cihazlarındaki bilgilerin ve ChatGPT üzerinden oluşturduğu verilerin deliller arasında yer aldığını bildirdi.
Rinderknecht'in dijital cihazlarını inceleyen yetkililer, şüphelinin yangından bir gün önce nesnelerin ateşe verildiği bir videoyu defalarca izlediğini belirtti.