Komşu’daki yangın Türkiye’den görülüyor! Yunanistan alevlere teslim oldu
Yunanistan'ın Evros bölgesinde Dadia Milli Parkı'nda 6 gündür süren orman yangını, Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerinden telaşla takip ediliyor. Arazöz ile helikopterle müdahalenin yoğun olarak sürdüğü yangın bölgesinde Türklerin de çoğunlukla yaşadığı Sofulu köyünde tedbirlerin artırıldığı ifade edildi.
Avrupa'nın en eski doğal koruma alanlarından biri olan Yunanistan'daki Dadia Milli Parkı'ndaki orman, 6 gündür alev alev yanıyor. Kontrol altına alınamayan yangın, Türkiye sınırından da görülebiliyor.
Özellikle Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerinden izlenebilen yangına, havadan uçak ve helikopterle müdahale ediliyor. Yunan makamları yangını söndürmek için ise Avrupa Birliği'ne (AB) yardım çağrısı yaptı.
Çağrı üzerine bölgeye İtalya'dan 2 söndürme uçağı ile komşu Bulgaristan dahil 6 ülkeden 250 itfaiye eri ve araçları gönderildi.