A HABER GALERİ
Gazze’nin solan çiçekleri! Katil İsrail'in hedefinde çocuklar var
İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir ay geride kalırken yerleşim yerleri, hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler hedef alındı. Katliam ordusu gerçekleştirdiği saldırılarda yarısı çocuk olmak üzere en az 10 bin Filistinli öldürüldü. Gazze adeta çocuk mezarlığına döndü. Mücahid'i 7 yaşında katlettiler. Maria ilk doğum gününü göremedi. Ömer, Gada, Betül, Ahmed kardeştiler, birbirlerine sarılmış halde bulundular. Katil İsrail hepsini soldurdu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ikinci ayına girdi. 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bin 300'ü geçti. Katledilen Filistinli çocuk sayısı 4 bin 230'u aştı.

Hastanelere dakikada bir yaralı, saatte bir ise 15 ceset geliyor. Her saat başı ortalama 6 çocuk ve 5 kadın öldürülüyor.

İsrail'in Gazze'ye attığı bombalar, ABD'nin 1945'te Japonya'ya attığı 2 nükleer bombaya eşdeğer oldu. İsrail, Gazze'ye 35 bin ton patlayıcı attı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü çocukların 1000'i 5 yaşın altındaydı. Aralarında doğum gününü hiç kutlayamayanlar da vardı, kanseri yenenler de.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres durumu "Gazze çocuklar için mezarlığa döndü" şeklinde özetledi.

Mücahid: 7 yaşındaydı. Kanseri yenmişti ancak katil İsrail'in füzelerini yenemedi. 22 Ekim'de ailesiyle birlikte katledildi.

HEDEF SÜRESİZ ŞEKİLDE İŞGAL
İsrail'in döktüğü kanlara rağmen ABD, Gazze'de ateşkese hâlâ yanaşmıyor. ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'taktiksel duraklama olasılığını' tartıştığı basına yansıdı.

"İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemiyoruz" diyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, bu görüşün daha önce Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından İsrail'e iletildiğini vurguladı.

Öte yandan işgalci İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordu güçlerinin Gazze şehrinin merkezine doğru ilerlediğini iddia etti.