Emekli maaşlarındaki kesinti Fransızları sokaklara döktü
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Son dakika haberleri... Fransa'nın başkenti Paris'te Fransız Sendikalar Konfederasyonu öncülüğünde hükümetin emekli maaşlarında kesintiye gitme planı protesto edildi. Protestocular Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aleyhinde slogan atarak, "Görevin bitiyor, bir daha seçilemeyeceksin" dedi.
Fransa'da hükümetin emekli maaşlarında kesintiye gitme planına karşı Fransız Sendikalar Konfederasyonu (CGT) tarafından başkent Paris'te yürüyüş gerçekleştirildi.
CGT'nin çağrısı üzerinde demiryolu çalışanları, öğrenciler ve kadın hakları derneklerin katıldığı yürüyüşte mesleklerarası dayanışmayı savunan kurum ve kuruluşlar da yer aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gösteride, hastane çalışanları çevredekilerin en fazla ilgi gösterdiği kesim oldu.
Polis ve jandarmanın sıkı güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe katılanlar Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aleyhinde slogan atarak, "Senin görevin bitiyor, bir daha seçilemeyeceksin. Son günlerin, kapa çeneni" şeklinde slogan attı.