DSÖ'den dehşete düşüren uyarı: Corona virüste kara rekor kırıldı
Rakamlar, koronavirüs (Covid-19) tehlikesinin tüm dünyada artarak devam ettiğini gösteriyor. Önceki gün tüm dünyada 181 bin yeni vaka görülmesiyle, salgının başından bu yana en yüksek yeni vaka rekoru kırıldı. DSÖ, salgında 'yeni ve tehlikeli bir aşamaya' işaret ediyor.
Dünya koronavirüs salgınının pençesinde... Salgını kısmen kontrol altına alan ülkelerde ikinci dalga endişesi sürerken, birçok ülke ilk dalgayla boğuşuyor.
Salgının başından bu yana, önceki gün 181 bin 5 vaka ile yeni vaka sayısında zirveye ulaşıldı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da, salgında 'yeni ve tehlikeli bir aşamaya' girildiğini duyurdu.
Ghebreyesus, "İnsanların evde sıkılmış olmalarını anlıyorum. Ancak virüs çok hızlı yayılıyor" diyerek tehlikenin altını çizdi.