Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin

ABD'nin Texas Körfezi kıyılarında binlerce ölü balık karaya vurdu. Balık ölümlerinin ise hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sudaki oksijen seviyesinin düşmesinden kaynakladığı aktarıldı. Ölü balıkların bulunduğu sahillerde 3 gün boyunca temizleme çalışmaları yapıldı.

Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin 1

ABD'nin Texas eyaletinin Brazoria ve Quintana sahillerinde geçtiğimiz Cuma günü binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Plajlar ölü balıklarla kaplandı.

Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin 2

Quintana Beach County Park yönetiminden yapılan açıklamada, balıkların çoğunun "Menhaden" yem balığı olduğu belirtildi. Balık ölümlerinin ise hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sudaki oksijen seviyesinin düşmesinden kaynakladığı aktarıldı.

Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin 3

Yüksek bakteri seviyesi nedeniyle ölü balıklarının bulunduğu sahillere gidilmemesi konusunda da halka uyarı yapıldı.

Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin 4

Texas Parkları ve Yaban Hayatı Departmanından yapılan açıklamada ise bu tür balık ölümlerinin yaz aylarında su sıcaklığının yükselmesiyle yaygın olarak görüldüğü ifade edildi.

Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Halka uyarı yapıldı: Plajlara gitmeyin 5

Ölü balıkların bulunduğu sahillerde 3 gün boyunca temizleme çalışmaları yapıldı.