A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
04 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri HSK’dan hakim ve cumhuriyet savcısı atamaları Resmi Gazete’de . Burcu Esmersoy’dan yıllar sonra itiraf! Bakın 6 yıldır ne yapıyormuş… Katil Netanyahu ateşkes dinlemiyor! Gazze’ye yeniden saldırı tehdidinde bulundu Gözler o listede! İstanbul’da 9 saatlik elektrik kesintisi: Hangi ilçeler etkilenecek? Yataktan kalkınca hemen yapın! Kaliteli uykuya giden yol: Basit ama etkili Kuruluş Orhan Dafne kimdir? Merve Çandar kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı? Sesiniz kötü diye utanmayın! Şarkı söylemek resmen tedavi: Bu faydasını kimse bilmiyor Baklava kutusu içinde rüşvet alırken yakalandı! CHP’li başkan yardımcısı kendini böyle savundu
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor

Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor

Damla Karasu
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 29.07.2024 15:27 Güncelleme: 29.07.2024 16:07
ABONE OL
Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıllık yaklaşık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve en geniş gövdeli uçakların da inebileceği Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Başkan Erdoğan'ın da katılımı ile açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle en geniş gövdeli uçakların da inebileceği Çukurova Uluslararası Havalimanımızın resmi açılışını 10 Ağustos Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, "Açılışına kalan son 12 günde de son dokunuşları gerçekleştireceğiz. Şunun altını çizmek istiyorum ki Çukurova Havalimanı Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda, 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanına yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle en geniş gövdeli uçakların dahi iniş yapabileceğini bildirerek, "Çukurova Uluslararası Havalimanımızın resmi açılışını 10 Ağustos Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Çukurova Uluslararası HavalimanıÇukurova Uluslararası Havalimanı

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla, gelişmiş pazarlarla, gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer aldığını anımsatarak, "Türkiye olarak 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde avantajlı ve muhteşem bir lokasyona sahibiz. 2002 yılından sonra havacılığımızı özel sektör işletmelerine açarak rekabet ortamı oluşturduk. İstanbul Havalimanı başta olmak üzere yeni havalimanları inşa ettik. Böylece iç hatlardaki aktif havalimanı sayımızın 26'dan 57'ye yükselttik. 2053 hedeflerimiz kapsamında mevcutta 57 olan aktif havalimanı sayımızı da 61'e çıkaracağız. Hava ulaştırma anlaşmamız bulunan ülke sayısı ise 81'den 174'e çıkmış, 2002 yılında 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken, bugün 131 ülkede 346 noktaya ulaştık." ifadelerini kullandı.

Çukurova Uluslararası HavalimanıÇukurova Uluslararası Havalimanı

İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE
2023 yılında 57 havalimanımızda 214 milyon insanın yolculuk yaptığını vurgulayan Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nu değerlendirerek, "15-21 Temmuz tarihleri arasında ülkemiz günlük ortalama 3 bin 959 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında İtalya'nın ardından 6. sırada yer aldı. İstanbul Havalimanımız ise günlük ortalama bin 485 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak yıllardır sahip olduğu birinciliği sürdürdü. Antalya Havalimanı'mız ise günlük ortalama bin 36 uçuş ile aynı listede 8. sırada yer aldı." şeklinde konuştu. Uraloğlu, 27 Temmuz tarihinde Antalya Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda toplam 217 bin 141 yolcu ve bin 186 uçağa hizmet vererek, 2024 yılının rekorunun kırıldığını da hatırlatarak, dünyanın en iyi 25 küresel havalimanı uçak kalkışları değerlendirmesinde ise İstanbul Havalimanı'nın dünya genelinde 7. sırada yer aldığını vurguladı.

"ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI HAVACILIK ALANINDAKİ EN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINDAN"
Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunu belirten Uraloğlu, bölgesel havalimanlarının ülke hizmet ihracatına ve inşa edildikleri bölgenin hizmet sektörüne ciddi oranda katkı sağladığının altını çizerek, "Aynı anda 2 ya da 3 şehre hizmet edecek şekilde hayata geçirilmiş olmaları da ülke kaynaklarının verimli kullanılması açısından çok faydalıdır. Bugüne kadar ülkemizde Ordu-Giresun ve Rize-Artvin Havalimanları bu yaklaşımın güzel örnekleridir. Yine bölgesel bir havalimanı olan Bayburt-Gümüşhane Havalimanı ve Yozgat Havalimanı projelerimizin çalışmalarına da hızla devam ediyoruz." dedi.

Uraloğlu, Kayseri'ye yeni terminal kazandırdıklarını hatırlatarak, Malatya'ya yeni bir terminal binası yapıldığını ve Trabzon Yeni Havalimanı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti. Uraloğlu, "Mersin ve Adana'ya hizmet edecek Çukurova Uluslararası Havalimanı da bu yüksek vizyonun en güzel ürünlerinden biri olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

"ALTYAPI İNŞAATINI ÖZ KAYNAKLARIMIZLA HIZLICA BİTİRDİK"
Çukurova'nın tarih, kültür ve medeniyetin en eski merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Uraloğlu, "Böylesine muhteşem imkana ve bereketli topraklara sahip olan bu bölgenin daha da dünyaya açılması, değerine değer katması için ulaşım ve iletişim yollarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu noktada hem Adanalıların hem de Mersinlilerin bir an evvel açılmasını beklediği Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışı için bölge insanımızı daha fazla bekletmemek adına altyapı inşaatını öz kaynaklarımızla hızlıca bitirdik." diye konuştu.

"AÇILIŞA KALAN SON 12 GÜNDE DE SON DOKUNUŞLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Uraloğlu, CAT-II standardında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliği ile ana pistin inşa edildiğini belirterek, pistin bu durumuyla en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkân sağlayacağını vurguladı. Uraloğlu, "Yine altyapı projesi kapsamında; 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre gövde genişliği ile acil durumlar için de uygun olan yardımcı pisti, 2 adet yüksek sürat taksiyolu, terminal apronu, kargo apronu, özel uçaklar bölgesi apronu, 2 adet yer hizmetleri araç park yeri, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi imalatları da tamamladık. 3 etap olacak şekilde planlanan üstyapı tesislerimizin yapım çalışmalarını da artık bitirdik. Açılışına kalan son 12 günde de son dokunuşları gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Çukurova Uluslararası HavalimanıÇukurova Uluslararası Havalimanı

"25 YIL İÇERİSİNDE 297 MİLYON 100 BİN AVRO KİRA BEDELİ ELDE EDECEĞİZ"
Uraloğlu, birinci ve ikinci etapların toplam kapalı alanı 179 bin180 metrekare, üçüncü etabın ise 35 bin metrekare olduğu bilgisini vererek, "Toplam kapalı alan 214 bin 180 metrekare. Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli yaklaşık 244 milyon 515 bin Avro'dur. 244,5 milyon Avro yatırımla hayata geçen havalimanımızdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Avro kira bedeli elde edeceğiz." diye konuştu.

Yoğunluklu olarak temizlik ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, havalimanının karayolu bağlantısını sağlayan yol çalışmalarının da bittiğini bildirerek, "Yolumuzu 15,9 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamladık. Bu projemiz kapsamında toplam 258 metre uzunluğunda 6 adet tek köprü, 90 metre uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 127 metre uzunluğunda farklı seviyeli kavşak inşa ettik." dedi.

Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor

"ÇUKUROVA HAVALİMANI TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU ÜLKELERİNE AÇILAN KAPISI OLACAKTIR"
Çukurova Havalimanı'nın Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacağını belirten Uraloğlu, bölgedeki işletmelerin havayoluyla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşımasını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağının altını çizdi. Uraloğlu, "Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerini artırmasını sağlayacak uluslararası arenada rekabet gücünü arttıracaktır. Havayoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olmaktadır. Özellikle tarım faaliyetlerinin gelişmişliğiyle bilinen Çukurova Bölgemizin artık ürettiği tarım ürünleri gibi hızlı bozulan ve zamanında teslimat gerektiren malların taşınmasında hava yoluyla lojistik avantajlar sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı'nın hizmete açıldığında bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına katkısı olacağını belirten Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlayacaktır. Bu günlere ve başarılara ulaşmak için var gücümüzle çalıştık. Vizyon projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Ülkemizin gelişmesi ve havacılık alanında uluslararası bir aktarma merkezi olması adına akılcı ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren tüm proje ve hizmetlere destek vermeye de devam edeceğiz. Bu düşünceler ile sözlerime son veriyor, Çukurova Uluslararası Havalimanı üstyapı tesisleri yapım çalışmalarını bu aşamaya getiren tüm yüklenici ve DHMİ çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum."

Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Tarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyorTarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyorTarih netleşti! Akdeniz bölgesine büyük müjde! Yılda 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
Bakan Fidan’dan Karadeniz’deki gerilime uyarı: Seyir güvenliğini tehdit ediyor
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Burcu Esmersoy’dan yıllar sonra itiraf! Bakın 6 yıldır ne yapıyormuş…
  • Gözler o listede! İstanbul’da 9 saatlik elektrik kesintisi: Hangi ilçeler etkilenecek?
  • Yataktan kalkınca hemen yapın! Kaliteli uykuya giden yol: Basit ama etkili
  • Kuruluş Orhan Dafne kimdir? Merve Çandar kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?
  • Sesiniz kötü diye utanmayın! Şarkı söylemek resmen tedavi: Bu faydasını kimse bilmiyor
  • A101’de Yılbaşı hazırlıkları başladı! 4 Aralık’ta hangi ürünler indirimde?
  • Çöldeki sır: 2 bin yıl önceki şapkanın sahibi kimdi? Arkeologlar ikiye bölündü
  • Optik illüzyon: Herkes ağaçları görüyor, gizli fotoğrafçıyı ise sadece bir dedektif bulabilir
  • Spotify Wrapped 2025 belli oldu! Spotify özet nasıl bakılır? İşte en çok dinlenen şarkılar
  • Sararan beyaz çamaşırlar kar gibi parlayacak! Yarım çay bardağı eklemek yetiyor
  • Athletic Bilbao-Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Arda Güler oynayacak mı?
  • Trabzonspor - Vanspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS