Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Hedefimiz piyasalardaki fiyat istikrarı
Yeni Kabine ekonomideki aksaklıkları gidermek için tam kadro var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Ömer Bolat yapılan son çalışmalar dair bilgi verdi. Bolat, arz talep dengesini bozacak şekilde oluşan stokçuluk ve haksız uygulamaların ve bunlarla bağlantılı fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, sektörde rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmek için titiz ve etkin çalıştıklarını ifade etti.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, piyasada fiyat artışlarını önlemek için yapılan denetimler konusunda son bilgileri paylaştı.
"STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYATA KARŞI TEDBİRLERİ ARTTIRDIK"
Basına konuşan Bakan Bolat, görev ve yetki alanları çerçevesinde hizmet için her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirterek, "İç ticarette adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Stokçuluk ve fahiş fiyata karşı tedbirleri arttırdık. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

"DENETİMLER SÜRÜYOR İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR"
Ömer Bolat, "İhtiyaç duyulan düzenlemeleri gecikmeksizin hayata geçiriyoruz. Denetimlerimizi ara vermeden sürdürüyor ve düzenlemeleri ihlal edenlere gereken idari yaptırımları uyguluyoruz" ifadelerine yer verdi.
Fiyatların piyasa dışı mekanizmalarla belirlenmesine dönük faaliyetleri caydırıcı denetim faaliyetleriyle aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Ticaret Bakanı Bolat, "Yürütülen bu kararlı politikayla birlikte fiyat anormalliklerinin ortadan kalkacağı görülecektir" şeklinde konuştu.





