İş dünyası yeni döneme büyük bir umutla bakıyor! Deprem bölgesinin Başkan Erdoğan'a desteği güven ve istikrarı sürdürecek
28 Mayıs seçiminde zafer ipini göğüsleyen Başkan Erdoğan, deprem bölgesinden rekor düzeyde oy topladı. İş dünyası, ortaya çıkan bu tablo sonucunda yeni döneme büyük bir umutla bakıyor. “Güven ve istikrara oy verdik” diyen iş insanları, “Devletimizin desteğiyle toparlanacağız” mesajı verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin yaşandığı illerden de seçimde büyük destek aldı. 11 ili kapsayan deprem felaketini yaşayan işadamları, devletin bölgeden elini hiç çekmediğini, desteği hep hissettiklerini belirterek, "Güven ve istikrara oy verdik" diyor.

ÖZEL BANKALARA ÇAĞRI
Yüzde 75.77 oy oranıyla bir rekorun kırıldığı Kahramanmaraş'ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, "Biz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Bu dönemde fiziki şartlar oluştu. Ekonomik sorunların çözümü için de hızlı adımlar bekliyoruz" dedi. Bölgede en büyük sorunun finansa erişimde yaşandığını anlatan Buluntu, "Bölgede işyerlerinin yüzde 30'u faaliyete geçti.
Diğerleri de toparlamaya çalışıyor. Ekonomik sorunlarla boğuşan depremzede iş insanlarımız var. O nedenle KGF kredilerinin hemen hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu bankaları bu dönemde çok destek verdi ancak özel bankaların da elini taşın altına koymasını bekliyoruz" diye konuştu. 9 Haziran'da çek takası kanununun devreye gireceğini hatırlatan Buluntu, "Bu durumda bankalar ödemelerini isteyebilir ancak 4 aydır işyerini açamayan birçok esnaf, KOBİ, sanayici var. Onlar bu durumdan dolayı sıkıntı yaşayacaktır. O nedenle 9 Haziran'dan önce acilen bölgedeki iş dünyasının finansa erişim sorunu çözülmeli" dedi.

ERDOĞAN'A GÜVENİMİZ TAM
Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk de bölgenin istikrar ve güvenden yana oy kullandığını belirterek, "Bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güvenimiz tam. Çok büyük bir felaket yaşadık ancak devletimiz ve milletimizin desteğiyle şehrimizin toparlanacağına inanıyoruz" dedi. Adıyaman'da ciddi bir barınma problemi yaşandığını anlatan Çelenk, "TOKİ hızlı bir şekilde konut yapımına başladı ancak özel sektörün de konut yapması gerekiyor. Deprem öncesi OSB'lerde 27 bin kişi çalışıyordu.
Bu sayı 7 bine düştü. Fabrikalar açıldı ancak personel bulamıyoruz. Farklı şehirlere gidenlerin geri gelmesi için barınma sorunu çözülmeli" ifadelerini kullandı. İş dünyasının finansa erişimde sıkıntı yaşadığını söyleyen Çelenk, şöyle devam etti: "KGF kredilerinin değişken değil sabit faizle verilmesini bekliyoruz. Hibe değil ödenek ayrılsın." Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise Türkiye'yi ikinci yüzyılına taşıyacak yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Yeni dönemde ekonomimizi daha da güçlendirecek adımların hızla atılacağına inanıyoruz. İş dünyası olarak bundan sonra da elimizi taşın alına koyacağız" dedi.




