Esnafa 80 milyon lira kredi desteği: KOSGEB tarafından sel afeti bölgelerine yönelik son dakika açıklaması
KOSGEB tarafından sel afetinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde esnafa yaklaşık 80 milyon lira kredi verileceği açıklandı. Ayrıca Kastamonu'da 5 bin 700 aileye 70 milyon liranın üzerinde destek yapıldığı da belirtildi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Hasan Basri Kurt, sel afetinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde esnafa yaklaşık 80 milyon lira kredi vereceklerini açıkladı.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ
Kastamonu'da 11 Ağustos'ta Ezine ve Zarbana Çayı'nın taşması sonucu meydana gelen sel, can kayıplarının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin zarar görmesine neden oldu. Sel felaketinin en ağır yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine gelen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Hasan Basri Kurt, selden zarar gören esnaflar için faizsiz kredi desteği sunacaklarını açıkladı.

"ESNAFIMIZA DA 250 BİN LİRAYA KADAR KREDİ İMKANI TANIYORUZ"
Kastamonu ve Sinop ağırlıklı yaşanan sel afetinde devletin hızlıca aksiyon aldığını belirten Kurt, devlet eliyle bölgede çalışmaların hızlıca başlatıldığını ifade ederek, "Vatandaşlarımız bize gelmesin biz vatandaşımıza gelip yerinde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere 100 bin liraya kadar cirosu olan esnafımıza 100 bin lira sıfır faizsiz bir yıl ödemesiz toplamda 3 yıl ödemeli bir kredi paketimiz var.




