Son dakika: Merkez Bankası’ndan faize teknik dokunuş! Karar faiz lobisini neden rahatsız etti? A Haber'de flaş açıklamalar: İstedikleri olmayınca sürpriz diyorlar
Son dakika haberi... Merkez Bankası'nın faiz kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. Merkez Bankası politika faizini neden sabit tuttu? Faiz lobisi bu karardan neden rahatsızlık duydu? Bu karar ne anlama geliyor? Takvim Gazetesi ekonomi müdürü Faruk Erdem A Haber canlı yayınında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, "Faiz lobileri biz ne istersek, ne beklersek onu yapsın istiyorlar. İstedikleri olmayınca adına sürpriz koyuyorlar" ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası'nın faiz kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. Merkez Bankası politika faizini neden sabit tuttu? Faiz lobisi bu karardan neden rahatsızlık duydu? Bu karar ne anlama geliyor? Takvim Gazetesi ekonomi müdürü Faruk Erdem A Haber canlı yayınında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;
GEÇEN AY DA SÜRPRİZ DEDİLER
Geçen ay da Merkez Bankası sürpriz yaptı dediler. Geçen ay onlar faiz artırımı beklemiyordu ama 2 puan faiz artırdı. Onlar için hoş sürpriz oldu. Şimdi de sürpriz yaptı ama bu sürprizi beğenmediler. Bekliyorlardı yapılmadı. Merkez Bankası'nın sadece politika faizini artırmak gibi bir enstrümanı yok ki elinde. Fonlama maliyetlerini artırabilir başka birçok enstrümanla sıkılaştırma politikasını devam ettirebilir.
İSTEDİKLERİ OLMAYINCA ADINA SÜRPRİZ DİYORLAR
Aslında MB şunu yaptı. Dedi ki kardeşim ben sizin istediğinizi yapmam, sizin beklentinize göre de hareket etmiyorum. Ben şöyle hareket ediyorum ekonomi ne gerektiriyorsa onu yapıyorum. Faiz lobileri biz ne istersek ne beklersek onu yapsın istiyorlar. İstedikleri olmayınca adına sürpriz koyuyorlar.