Turizmcilerin beklediği haber geldi! Ruslar geliyor...
Turizmcilerin beklediği müjdeli haber Rusya'dan geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye ile 1 Ağustos'tan itibaren karşılıklı uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu. 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos'ta da Antalya, Dalaman ve Bodrum'a uçuş seferlerini başlatacak. Turizmciler "Sezon kasım ayına kadar uzar" diyor.
Turizmcilerin beklediği müjdeli haber Rusya'dan geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye ile 1 Ağustos'tan itibaren karşılıklı uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu. 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum'a yapılmaya başlayacak olan uçuşlar turizm sektöründe coşkuyla karşılandı.
Almanya ile Türkiye arasında seferlerin yeniden başlatılması yönünde de görüşmeler devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Alman turistler Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'a tatile gelecek. Sonraki süreçte ise diğer şehirlere dönük seyahat kısıtlamaları kaldırılacak. Almanya'nın resmi açıklamayı ay sonuna kadar yapması bekleniyor.
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Sektörün günlerdir bu müjdeli haberi beklediğini belirten turizmciler, "Sadece biz değil Rus turistler de çok mutlu ve onlar da hazır. Rezervasyonlarını ağustos, eylül ve ekim aylarına kaydıran Ruslar, uçuşların açılmasını bekliyordu. Biz de tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Rus dostlarımızı bekliyoruz" dedi. Ay sonunda Almanya'dan da uçuşların başlaması yönünde müjdeli haber beklediklerini aktaran turizmciler, her iki ülkenin uçuşlarının sektöre nefes aldıracağının altını çizdi. Turizmciler, olumsuz bir gelişme olmaması halinde sezonun kasım sonuna uzayacağını öngördüklerini ekledi.