A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
11 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Aralık ayı ihtiyaç kredisi hesaplama: 150 bin TL tüketici kredisinin geri ödemesi ne kadar? Torba yasayla madde madde hesaplı emeklilik: BAĞ-KUR ihya, doğum, askerlik, yurt dışı... İzmir’de çıplak ayaklı eylemde hayat duracak! 23 bin işçi bugün işbaşı yapmayacak Mert Yazıcıoğlu GQ Ödül Töreni’ne damga vurdu! Hangi ünlü ne ödülü aldı? Dondurulmuş Rus parasıyla büyük pazarlık! ABD–Avrupa hattında kriz büyüyor 2025 Aralık en ucuz sıfır araç fiyatları: Liste yenilendi! Hyundai, Opel, Toyota... Kar, sağanak... Radara yansıdı, Rusya sistemi etkisini arttırdı! İstanbul dahil 55 il listede Avrupa Ukrayna barış planını ABD’ye gönderdi: Trump küplere bindi!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri THY'den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı

THY'den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı

Giriş: 07.03.2020 10:15 Güncelleme: 07.03.2020 10:24
THY’den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Çin’den dünyaya yayılan ve ölümlere neden olan koronavirüse karşı uçaklarda yapılan dezenfekte çalışmalarının görüntülerini paylaştı. Üstün, “Virüse karşı en etkin yöntemlerle önlem alıyoruz. Uçaklarımızda, uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş ve etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon süreçleri uyguluyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan korona virüse ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

THYden koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı | VideoTHYden koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı | Video THY'DEN KORONAVİRÜS ÖNLEMİ! YAHYA ÜSTÜN ÇALIŞMALARIN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI | VİDEO

Üstün, THY olarak gerekli önlemlerin alındığını ifade ettiği açıklamasında, "Dünyanın dört bir yanına yayılan virüse karşı en etkin yöntemlerle önlem alıyoruz. Uçaklarımızda, uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş ve etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon süreçleri uyguluyoruz. Misafirlerimizin seyahat güvenliği bizim için daima en ön plandadır" ifadelerine yer verdi.

Üstün, uçaklarda yapılan dezenfekte çalışmalarına ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesabından yayınladı. Görüntülerde görevlilerin uçak içerisini maskeli bir şekilde titizlikle temizlediği görülüyor.

THY’den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ
Çin'den dünyaya yayılan koronavirüsün Türkiye'ye gelmemesi için önlem alan kurumların başında Türk Hava Yolları (THY) geliyor. Şirket, virüs ilk ortaya çıktığı günden bu yana proaktif davranıyor. Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışan THY, Çin, İran, İtalya, Güney Kore, Irak ve Nahçivan'a seferleri anında durdurdu. Sefer öncesinde uçaklar dezenfekte ediliyor. Koç Üniversitesi'nin enfeksiyon anabilim dalıyla anlaşıldı, çalışanlara eğitimler veriliyor. İkramlarla ilgili çalışma yapılıyor. Uçak içinde gazete ve dergi dağıtımına ara verildi. Seferlerin durdurulduğu bölgelerdeki personel merkeze çekiliyor. Şirket uçuşu durdurduğu noktalarda kullanılan uçakları yere indirmek yerine başka yerlere kaydırıyor. Başarılı bir risk yönetimi sergileyen THY, alınan önlemler sayesinde, dünyadaki havayolları şirketlerinden daha az kapasite azaltımı yaptı. Küresel havayolu şirketleri yüzde 20 kapasite keserken, THY'de bu oran yüzde 9'da kaldı.

THY’den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı


5 SENARYO ÇALIŞTIK
Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, virüsün daha fazla yayılması veya etkisini azaltması durumunda neler yapılacağına dair 5 senaryo hazırladıklarını belirterek, "Yüzde 5 ila 25 arasında bir kapasite azaltımına göre hazırlıklarımızı yaptık. Küresel bazda sektör, 11 Eylül'den bu yana en büyük kapasite kaybını yaşayacak. Mart zor bir ay olacak. Nisan ve mayısta yeni seyre göre gelişmeleri yorumlayacağız. Takip edip ona göre planlamalar yapıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte virüsün etkisini azaltacağını umuyoruz" dedi.

Risk grubunda görülen toplam 26 ülkeden gelecek uçaklarda dezenfekte çalışmalarının başlatıldığını, personele eğitimler verdiklerini, uçak seferlerini durdurma konusunda birçok havayolundan daha proaktif davrandıklarını belirten Aycı, "Misafirlerimize endişesiz olarak seyahat ortamı sunmaya devam ettiğimizi de burada ifade etmek isterim" dedi. Aycı, virüs ortaya çıktığından bu yana yüzde 12 rezervasyon gerilemesi olduğunu söyledi.

MART SONU BAKACAĞIZ
Çin'de hayatın normale dönmeye başladığını anlatan Aycı, "Mart sonuna doğru risk değerlendirmeleri olumlu çıkarsa ilgili kuruluşlarla da görüşüp iki, üç frekansta tekrar uçuşları başlatabiliriz" dedi. Umre seferlerinde iptaller olduğunu anlatan Aycı, "Oradan yolcuları getirdik. Sağlık Bakanlığı doktorları görevlendirdi, kontrolleri yaptırdık. Bakanlık ile tahliye planlarını yapıyoruz" dedi. Aycı, iç hat uçuşlarında da yolcu düşüşü gözlemlediklerini söyledi. 2020 personel alımını şimdilik askıya aldıklarını vurgulayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, bilet iptalleri ve iadeleri konusunda kendi sorumluluklarının bilincinde olduklarını, yolcuları mağdur etmediklerini söyledi.

THY’den koronavirüs önlemi! Yahya Üstün çalışmaların görüntüleri paylaştı

REKOR BİLANÇO
Aycı, 2019 yılı bilanço rakamlarını da açıkladı. Geçen yıl 24 adet Boeing 737 Max'in operasyonlarda kullanılmadığını, Airbus programındaki gecikmeler nedeniyle teslimatların yapılamadığını, İstanbul Havalimanı'na taşınma etkisi yaşandığını hatırlatan Aycı, "Bu tip konular nedeniyle hiç istemediğimiz şekilde frekanslarımızı azaltmak zorunda kaldık. Ancak fırtınalı bulutları dağıtmayı başardık" dedi. Aycı'nın verdiği bilgiye göre, şirket zor geçen 2019'u, beklentilerin de üzerinde kârla kapattı. Şirketin net kârı faaliyet kârındaki iyileşmenin yanı sıra Boeing'den MAX uçakları ile ilgili alınan 1.07 milyar TL'lik telafi ödemesinin de etkisiyle yüzde 12 artarak 788 milyon dolar (4.54 milyar lira) oldu. Toplam gelirleri 13.2 milyar dolara çıkan THY'nin yolcu sayısı 2018'e göre yüzde 1.7 artarak 74.3 milyona çıktı. FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr) değeri 3.1 milyar oldu. Turkish Cargo bir önceki yıla göre yüzde 9.2 artışla 1.5 milyar ton kargo taşıdı. Şirket, 14 Nisan'da Osaka, 25 Mayıs'ta New Jersey- Newark, 9 Haziran'da Kanada-Vancouver'e uçuş başlatacak.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
İBB kaşe cumhuriyeti! 10 farklı şirkete tek kalemden imza! Zenginleşme çarkı böyle döndü
TÜRK TELEKOM REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Aralık ayı ihtiyaç kredisi hesaplama: 150 bin TL tüketici kredisinin geri ödemesi ne kadar?
  • Torba yasayla madde madde hesaplı emeklilik: BAĞ-KUR ihya, doğum, askerlik, yurt dışı...
  • 2025 Aralık en ucuz sıfır araç fiyatları: Liste yenilendi! Hyundai, Opel, Toyota...
  • Kar, sağanak... Radara yansıdı, Rusya sistemi etkisini arttırdı! İstanbul dahil 55 il listede
  • Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2026 zam oranı ne zaman belli olur?
  • Sadece bir bardak su yetti! Gram yağ çekmeyen patates kızartması için altın kural
  • Kuruluş Orhan Hector kim? Emre Kızılırmak kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?
  • Yoğurt yaptığınız süt yanlış! Kıvamı ve lezzeti değiştiren o süt türü: Farkı anında görün
  • Kuruluş Orhan nerede, hangi şehirde çekiliyor? 2025 Kuruluş Orhan platosu hangi semtte?
  • Yürüyüş yerine bunu yapın! Dakikalar içinde uykuya dalmanızı sağlıyor
  • 2025 Valorant Gece Pazarı ne zaman? Night Market hangi gün, saat kaçta başlayacak?
  • Sultanlar Ligi | Fenerbahçe-Vakıfbank voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS