Brezilya'da Başkan Erdoğan rüzgarı! Liderler yoğun ilgi gösterdi | Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Brezilya'da Başkan Erdoğan rüzgarı! Liderler yoğun ilgi gösterdi |  Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Başkan Erdoğan, zirve kapsamında bazı liderlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Bazı liderlerin dünkü çekimde hazır bulunmaması nedeniyle zirvenin kapanış gününde, aile fotoğrafı çekimi bir kez daha yapıldı. Başkan Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile bir süre ayak üstü sohbet etti. İki liderin kameralara yansıyan görüntülerinde, Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti.

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere alana eşi Emine Erdoğan'la gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva tarafından karşılandı.

Erdoğan ziyaret kapsamında geldiği Brezilya'da kritik ikili temaslar gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan'a liderler yoğun ilgi gösterdi

CANLI ANLATIM

21:41

BAŞKAN ERDOĞAN BREZİLYA'DAN AYRILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki temaslarını tamamlamasının ardından özel uçak "CAN" ile Türkiye'ye hareket etti.

Başkan Erdoğan'ı, Galeao Hava Üssü'nde, Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Brezilya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri uğurladı.Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da Türkiye'ye hareket etti.

19:22

G20'DE BAŞKAN ERDOĞAN RÜZGARI!

Erdoğan, 17 Kasım'da zirveye ev sahipliği yapan Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya'nın İsrail saldırganlığı karşısındaki duruşunun takdire şayan olduğunu ifade etti.

 

Brezilya'da Başkan Erdoğan rüzgarı! Liderler yoğun ilgi gösterdi |  Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti - 1

Başkan Erdoğan zirvede, Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile görüştü.

Erdoğan, Türkiye'nin de yer aldığı, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya'nın üyesi olduğu gayriresmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA'nın liderler buluşması vesilesiyle de bazı liderlerle bir araya geldi.

Başkan  Erdoğan, MIKTA Dönem Başkanı olan Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de ayak üstü sohbet etti.

Brezilya'da Başkan Erdoğan rüzgarı! Liderler yoğun ilgi gösterdi |  Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti - 1

ERDOĞAN ABD BAŞKANI BİDEN İLE SOHBET ETTİ
Bazı liderlerin dünkü çekimde hazır bulunmaması nedeniyle zirvenin kapanış gününde, aile fotoğrafı çekimi bir kez daha yapıldı.

Başkan Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile bir süre ayak üstü sohbet etti. İki liderin kameralara yansıyan görüntülerinde, Biden'ın yüz ifadesi dikkat çekti.

 

Ahaber
00:02

BAŞKAN, VİETNAM BAŞBAKANI İLE SOHBET ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldiği Vietnam Başbakanı Pham Minh ile sohbet etti.

23:15

BAŞKAN ERDOĞAN MIKTA LİDERLER BULUŞMASINA KATILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya arasındaki gayriresmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA'nın liderleriyle bir araya geldi

Başkan Erdoğan, zirve kapsamında, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya arasındaki gayriresmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA'nın liderleriyle bir araya geldi.

Ahaber
22:53

MASADA GAZZE VAR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki temasları kapsamında, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile bir araya geldi.

Kabulde Türkiye ile Avustralya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Başkan Erdoğan görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

KALICI BARIŞ DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAYACAK

Erdoğan, İsrail’in Filistin ve Lübnan topraklarındaki katliamlarının sadece bölge için değil küresel çapta güvenlik riski oluşturduğunu, İsrail’in durdurulmasının ve bölgede kalıcı barışın inşasının dünya barışına da katkı sağlayacağını belirtti.
 

Ahaber
21:42

BAŞKAN ERDOĞAN G20 LİDERLERİYLE AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Ahaber
19:32

BAŞKAN ERDOĞAN RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile program esnasında diyalog gerçekleştirdi.

Ahaber
19:31

BAŞKAN ERDOĞAN G20 LİDERLER ZİRVESİ'NE KATILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde, “Adil bir dünya ve sürdürülebilir bir gezegen inşa etmek” temasıyla düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı.

Ahaber
01:40

BAŞKAN ERDOĞAN BREZİLYA DEVLET BAŞKANI SILVA İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi için gittiği Brezilya’da Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ile bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Brezilya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin gelişiminde üst düzey diyaloğun önemli olduğunu, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Brezilya’nın İsrail saldırganlığı karşısındaki duruşunun takdire şayan olduğunu, Türkiye’nin İsrail’e silah ve mühimmat satışının engellenmesi için Birleşmiş Milletler nezdinde girişim başlattığını, Filistin’de kalıcı ateşkesin tesisi, insani yardımların kesintisiz şekilde bölgeye ulaştırılması ve iki devlet temelinde adil bir çözüm için Türkiye’nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in Gazze başta olmak üzere dünyadaki çatışmaları engelleyemediğini, krizlere çözüm üretmekte yetersiz kaldığını, Brezilya’nın G20 dönem başkanlığında ‘Küresel Yönetişim Reformu’nu gündeme getirmesinin isabetli olduğunu ifade etti.

 

Ahaber
23:32

BAŞKAN ERDOĞAN BREZİLYA'DA!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Brezilya’nın Rio de Janeiro kentine ulaştı.

Ahaber
Mobil uygulamalarımızı indirin