Çin'de sürücüsüz taksiler yolda kaldı: Şehirde trafik durdu

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi | İHA
Çin'de sürücüsüz taksiler yolda kaldı: Şehirde trafik durdu

Çin'in Wuhan şehrinde teknoloji şirketi Baidu’nun sürücüsüz taksileri yaşanan sistem arızası nedeniyle bir anda yolun ortasında kaldı.

Çin'in Wuhan şehrinde teknoloji şirketi Baidu'nun sürücüsüz taksileri yaşanan sistem arızası nedeniyle yolda kaldı. Yüzlerce aracın bir anda kontak kapatması sonucu şehirde trafik durdu. Yaşananlar sürücüsüz araçların güvenliği konusunda tartışmalara neden oldu.

BİR SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KAZAYA NEDEN OLDU

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde otoyolda kalan bir sürücüsüz aracın kazaya neden olduğu görüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı, araçta bulunan yolcuların ise güvenli bir şekilde tahliye edildiği açıklandı. Baidu tarafından olaya ilişkin açıklama yapılmazken geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Baidu, sürücüsüz taksi hizmetini çoğunlukla Çin'de olmak üzere dünyanın birçok şehrinde işletiyor. Aralık 2025'te de San Francisco'daki büyük bir elektrik kesintisi Waymo taksilerinin şehir genelinde çalışmayı durdurmuş, büyük trafik sıkışıklıklarına neden olmuştu. Ağustos 2025'te de Chongqing'de bir yolcusu bulunan sürücüsüz taksi bir inşaat çukuruna düşmüştü.

Mobil uygulamalarımızı indirin