Rusya'dan Batı'ya net Ukrayna uyarısı: NATO'ya katılmasına izin vermeyeceğiz

Rusya'dan Batı'ya net Ukrayna uyarısı: NATO'ya katılmasına izin vermeyeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın NATO'ya katılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan Lavrov, Rusya'nın müzakereye hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Rusya'yı ziyaret eden Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile başkent Moskova'da bir araya geldiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov | Fotoğraf: AFPRusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov | Fotoğraf: AFP

Görüşmede, Rusya ve Macaristan arasında çeşitli alanlardaki ilişkiler ile uluslararası konuların ele alındığı belirtildi.

Rusya'dan Batı'ya net Ukrayna uyarısı: NATO'ya katılmasına izin vermeyeceğiz - 1

"UKRAYNA'NIN NATO'YA DAHİL OLMASI KABUL EDİLEMEZ"

Lavrov, Ukrayna krizine değinerek, krizin çözümü için temel nedenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini aktardı. Lavrov, "Nedenlerden biri, NATO'nun doğuya doğru ilerleyerek, Ukrayna'yı içine çekme girişimi. Bu, Rus sınırlarında askeri tehdit oluşturuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın NATO'ya dahil olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"KAPSAMLI MÜZAKERELERE HAZIRIZ"

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması konusuna değinen Lavrov, "Ukrayna ile ülkemizin meşru çıkarlarının kapsamlı şekilde dikkate alınması doğrultusunda müzakerelere hazırız" ifadesini kullandı.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin