Doğal gazda tavan fiyat uygulaması! Bu kış zor geçecek... AB'den Rusya'ya yönelik yeni hamle
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada Rus gazına yönelik tavan fiyat uygulaması önereceklerini paylaştı. Elektrik konusunda tasarruf sağlamaları gerektiklerine yönelik vatandaşlara çağrıda bulunan Leyen "Rusya güvenilir bir ortak değil. Yapmamız gereken ona dayanmamak. Önümüzdeki aylar AB için zor olacak." ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını önereceğiz." dedi. Von der Leyen, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da yaşanan enerji krizine karşı atacakları adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

RUSYA MANİPÜLE EDİYOR
Avrupa'nın olağanüstü bir durumla karşı karşıya olduğuna işaret eden von der Leyen, "Rusya, doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor. Rusya'nın gaz piyasasındaki manipülasyonunun elektrik piyasası üzerinde de etkileri olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

RUSYA DIŞI KAYNAK ARAYIŞI
Von der Leyen, AB'nin daha önce doğal gaz tüketimini azaltma, gaz depolarını doldurma, yenilebilir yatırımları hızlandırma ve Rusya dışı kaynaklardan enerji tedarikini artırma kararları aldığını anımsatarak, "Bugün Norveç, Avrupa'ya Rusya'dan daha fazla gaz tedarik ediyor." ifadesini kullandı.
Avrupa'nın enerji krizi ile birlikte kuraklık da yaşadığını dile getiren von der Leyen, "Kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerden elektrik üretimi yüzde 26 azaldı." dedi.





