Son dakika: Yunanistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi
Son dakika haberine göre Yunanistan'ın Girit adasında 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Kandiye'nin 120 kilometre doğusu olduğu belirtildi. Deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şiddetli depremle ilgili A Haber canlı yayınında uyarılarda bulundu. "Oluş yeri kritik" diyen Şükrü Ersoy, "Burası Yunanistan için de Türkiye için de en kritik en büyük depremler oluşturabilecek bir mekanizmaya sahip." ifadelerini kullandı.
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Depremin herhangi bir can veya mal kaybına neden olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

"TÜRKİYE İÇİN DE OLUŞ YERİ KRİTİK"
Deprem sonrası A Haber canlı yayınında açıklamlalarda bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Burası Yunanistan için de Türkiye için de en kritik en büyük depremler oluşturabilecek bir mekanizmaya sahip. 6.2 tarihte olan büyük depremlere göre çok çok küçük bir deprem sayılabilir. Ama tabiki 6.2 büyüklüğündeki deprem biraz hasar vermiş olabilir. Oluş yeri kritik. Çünkü Girit'in güneyinde Afrika'nın bir yitim zonu var." dedi.

"VATANDAŞLAR BU DEPREMLERİ DATÇA DEPREMLERİYLE KARIŞTIRMASIN"
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bundan kaynaklı olarak buralarda 9'a yakın Marmara'da beklediğimizden otuz kat daha büyük bir depremi burada bekleyebiliriz. Bu bölge kritik bir bölge. Zaman zaman 6'ya çıkıp 6'nın üzerine çıkan depremler oldu. Vatandaşlar bu depremleri Datça depremleriyle karıştırmasın. Çünkü aynı yerler değil, aynı mekanizma değil. O bakımdan bizim güneybatı kıyılarındaki depremlerden ayrı tutmak, bundan dolayı paniklememek gerekir." ifadelerini kullandı.


