Plan onaylandı! Fukuşima Dai-ni nükleer santrali devreden çıkarılacak
Japonya'da Fukuşima Dai-ni nükleer santralinin devreden çıkarılma planı onaylandı. Fukuşima Dai-ni nükleer santrali, Japonya'nın kuzeydoğusunda Mart 2011'de 9 büyüklüğünde deprem ve tsunami sonrası hasar gören ve büyük bir nükleer felakete sebep olan Fukuşima Daiiçi Nükleer Santralinin güneyinde yer alan komşusu.
Nükleer Düzenleme Kurulu (NRA), tesisi işleten Tokyo Electric Power (TEPCO) firmasının reaktörlerin sökülmesini kapsayan planını onayladı.

Mayıs 2020'de sunulan plana göre Fukuşima eyaletinde bulunan santraldeki 4 reaktörün devreden çıkarılması 44 yıl sürecek.
Tüketilmiş yakıt havuzlarındaki yaklaşık 10 bin nükleer yakıt çubuğunun ayrıştırılması 22 yıldan fazla sürecek.

İşletici TEPCO, yakıtların bir kısmının metal konteynerlerde saklanacağı atık malzeme depolama tesisi kuracak.



