ABD sığınmacı alımına başlıyor! 25 bin kişi kabul edilecek
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, sığınma talebi sonrası Meksika'da bekletilen 25 bin sığınmacının ülkeye kabul edileceğini açıkladı. Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan çok sayıda göçmenin Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmak istediği bilinirken, Trump bu durumu engellemek adına adımlar atmıştı.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, sığınma talebi duruşmaları için Meksika'da bekletilen 25 bin sığınmacının ülkeye kabul edileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump'ın 2019'da getirdiği ve Orta Amerika ülkelerinden ABD'ye sığınma başvurusunda bulunanlara "Meksika'da Kal Programı" olarak da bilinen Göçmen Koruma Protokolüne (GKP) yönelik adım attı.

İç Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "GKP kapsamında Meksika'da kalmaya zorlanan kişilerin işlemleri başlatılacak. Şu anda bu kapsamda sığınma başvurusunda bulunan 25 bin kişi var." ifadeleri kullanıldı.
Sürecin 19 Şubat'ta başlayacağı belirtilen açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla haziranda askıya alınan sığınma başvurularının ise sanal ortamdan kayıt alınacak şekilde yeniden başlatılacağı duyuruldu.



