Son dakika | İtalya'dan Almanya'ya aşı tepkisi
İtalya Başbakanı Conte, Almanya'nın Pfizer-BioNTech'ten Avrupa Birliği'nin (AB) ayırdığı dozların haricinde aşı satın almasını eleştirdi. Öte yandan BaşbakanConte, "Örnek olmak için ben hemen aşı olmaya hazırım. Ancak aşı planı dahilindeki öncelik sıralamasına saygı duyuyorum" dedi.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Villa Madama'da geleneksel yıl sonu değerlendirme basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısı, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte toplantıda yaptığı açıklamada ülkesindeki aşı karşıtı tartışmalara değinerek, "Örnek olmak için ben hemen aşı olmaya hazırım. Ancak aşı planı dahilindeki öncelik sıralamasına saygı duyuyorum" diye konuştu.

Aşının zorunlu olmayacağının altını çizen Başbakan Conte, "Ancak gönüllülük esasında toplumun önemli bir kısmının aşı olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu. Conte, Covid-19 aşı programın ilk aşamasının Nisan ayına kadar 10 milyon kişinin aşılanmasıyla tamamlanmasının planlandığını ifade etti.



