Avusturya onları konuşuyor! 'Başkan Erdoğan'ın dik duruşu bize ilham oldu'
Son dakika haberine göre; Avusturya hükümeti terör saldırısında bir polis ve yaralı kadını kurtararak kahraman olan Mikail Özen ile Recep Tayyip Gültekin’i okullarda cesaret ve yardımlaşma dersi vermeye davet etti. Mikail Özen, "Erdoğan'ın dik duruşu bize ilham oldu." dedi.
Avusturya'nın başkenti Viyana'daki terör saldırısında bir polis ve yaralı kadını kurtararak kahraman olan Mikail Özen ve Recep Tayyip Gültekin, Avusturya hükümetinin davetiyle ülke genelindeki okullarda öğrencilere 'cesaret ve yardımlaşma' dersi verecek. Mikail Özen, "Erdoğan'ın dik duruşu bize ilham oldu." derken, Recep Tayyip Gültekin ise, "İslam ve terör asla yan yana gelemez. Gerçek Müslümanlığı ve insanlığı herkese gösterdik" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN DİK DURUŞU İLHAMIMIZ OLDU
MİKAİL ÖZEN: Camilere yönelik saldırılar oluyordu, rencide ediliyorduk ve dışlanıyorduk. Müslümanlara ve Türklere yönelik olumsuz algı da değişti. Artık Avusturyalılar 'Hepimiz birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz' mesajı veriyor. Bütün aşırılıkları ve terör gruplarını lanetlediklerini belirtiyorlar. Dün bizden nefret edenler, kötü gözle bakanlar şimdi boynumuza sarılıyor, fotoğraf çektiriyor. Türkler ve Müslümanlar üzerindeki önyargının yavaş yavaş kalkması bizi çok mutlu ediyor. Erdoğan'ın dik duruşu bize ilham oldu. Avusturya hükümetinin talebiyle ülke genelindeki okullarda öğrencilere cesaret dersi vereceğiz. Benzer saldırılar karşısında ne yapmaları gerektiğini öğreteceğiz. Biz para ya da madalya için değil insanları sevdiğimiz ve değer verdiğimiz için bunları yapacağız. Avusturya halkına yardımdan gurur duyuyoruz. 300 bin destek mesajı gönderdiler. Yaralananları hastanede ziyaret edeceğiz.


