İtalya'da Kovid-19 protestosu! Hükümetin tedbirleri İtalyanları sokağa döktü!
Son dakika haberleri... İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin pazar günü açıkladığı başbakanlık kararnamesiyle getirilen ve bugünden itibaren başlayan kısıtlayıcı tedbirler; Milano, Torino, Trieste ve Napoli başta olmak üzere pek çok yerde protesto edildi. İtalyan basınında çıkan haberlerde, Milano ve Torino'daki protestoların şiddet eylemine dönüştüğü kaydedildi.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin pazar günü açıkladığı başbakanlık kararnamesiyle getirilen ve bugünden itibaren başlayan kısıtlayıcı tedbirler; Milano, Torino, Trieste ve Napoli başta olmak üzere pek çok yerde protesto edildi. İtalyan basınında çıkan haberlerde, Milano ve Torino'daki protestoların şiddet eylemine dönüştüğü kaydedildi.
Ülkenin ikinci büyük kenti Milano'da önlemleri protesto etmek için Lombardiya Bölgesel Yönetim binasına izinsiz yürümek isteyen göstericilere, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Kentin farklı noktalarında ve Buenos Aires Caddesi'nde toplanan bir grup göstericinin de polis aracına molotofkokteyli attığı, basına yansıdı.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Milano'daki protestolarda 1 polis hafif yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.